Λετυμπιώτης για Χλώρακα: «Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του»

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες το βράδυ στη Χλώρακα, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και αλλοδαπών, διατύπωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Γκέτζια στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Λετυμπιώτης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και ότι η βία και η παραβίαση της ασφάλειας δεν είναι αποδεκτά σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για τα επεισόδια, ενώ έχουν στο “μικροσκόπιο” εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα στη Χλώρακα και δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις.

Απαντώντας σε επικρίσεις για ελλειπή αστυνόμευση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι από χθες το απόγευμα είχε σπεύσει στην περιοχή των επεισοδίων ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου που συντόνισε την επιχείρηση, καθώς είχαν αποσταλεί ενισχύσεις των επί καθήκοντι μελών της Δύναμης από Ειδικά Σώματα. 

Ο σχεδιασμός, είπε, για την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση θα αναλυθεί και θα εξεταστεί και θα εντοπιστούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις. 

Σε σχέση με τη σύσταση και λειτουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης, ο κύριος Λετυμπιώτης σημείωσε ότι με την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτική Περίοδος τον Σεπτέμβριο το σχετικό νομοσχέδιο θα προωθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για ψήφιση. Για πρώτη φορά, σημείωσε, καταγράφεται μείωση το τελευταίο διάστημα αφίξεων και αιτήσεων ασύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *