Πέρασαν μαζικά απο την αστυνομία οι κουκουλοφόρoι, δεν τους έλεγξε κανείς. Τα έκαναν λίμπα στην Λεμεσό

Τρύπιο αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, η οποία ενώ γνώριζε πως ενδεχομένως να προκληθούν επεισόδια στον απόηχο των όσων συνέβησαν στην Χλώρακα, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν οι χούλιγκαν και να μετατρέψουν τη Λεμεσό σε πεδίο μάχης.

Οι κουκουλοφόροι, μέσα σε μόλις μερικά λεπτά, κατάφεραν να μετατρέψουν τον παραλιακό σε εμπόλεμη ζώνη, ρίχνοντας κροτίδες και μολότοφ, σπάζοντας οχήματα και υποστατικά και πραγματοποιόντας τυφλές επιθέσεις σε αλλοδαπούς, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού κατά τον δεδομένο χρόνο υπήρχε αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους οικογένειες με παιδιά.

Όπως αποδείχθηκε, το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας απέτυχε, ενώ όσοι βρίσκονταν στο μέρος, κατέγραψαν μια σειρά από γεγονότα που δημιουργούν ερωτήματα, αφού φαίνεται να παρέμεινε απαθής μέχρι την έναρξη των επεισοδίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην αρχή του Μώλου, με τους οποίους σε κάποια στιγμή, συνοδευόμενος από δύο τρείς αστυνομικούς, συνομίλησε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, που είναι ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων.

Αυτό όμως που προκάλεσε περισσότερη εντύπωση, το οποίο είδαν και κατέγραψαν όσοι ήταν στο μέρος, ήταν το γεγονός πως λίγο πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας, περίπου 20 με 30 πρόσωπα, φέροντας κουκούλες στα πρόσωπα, πέρασαν από την διμοιρία των αστυνομικών, που βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο που θα άρχιζε η πορεία.

Ωστόσο, δεν ανακόπηκαν για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν με τους υπόλοιπους, επίσης κάποιους από τους οποίους έφεραν κουκούλες.

Η πορεία ξεκίνησε χωρίς οι διαμαρτυρόμενοι να ελεγχθούν έστω για προληπτικούς λόγους, ενώ πριν την έναρξη της, επίσης ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, είχε συνομιλήσει μαζί τους.

Ακολούθως, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους, χωρίς την επιτήρηση των αστυνομικών, αντιθέτως η διμοιρία βρισκόταν σε επιφυλακή σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, στο σημείο όπου επιτέθηκαν σε λειτουργούς των ΜΜΕ και ξεκίνησαν τα επεισόδια. Επίσης, στο συγκεκριμένο σημείο δεν βρισκόταν η ΜΜΑΔ αλλά άλλα μέλη με αντιοχλαγωγικές. Η ΜΜΑΔ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης, στον απέναντι δρόμο από τον Μώλο.

Μετά τα επεισόδια και τη ρίψη κροτίδων, επικράτησε χάος, με τους κουκουλοφόρους να καίνε περιουσίες και να σπάζουν υποστατικά, ενώ στην αντίπερα όχθη η Αστυνομία απαντούσε με τη χρήση δακρυγόνων. Οι κουκουλοφόροι έπιασαν στον ύπνο την Αστυνομία, η οποία δεν έλαβε μέτρα στον παραλιακό όπου διατηρούν υποστατικά αλλοδαποί, με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, ενώ στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην Ανεξαρτησίας.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, τα μέτρα δεν ήταν αποτελεσματικά, αντιθέτως οι κουκουλοφόροι εκμεταλλευόμενοι τις τρύπες της Αστυνομίας, έδειξαν πως ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Παρά το ειδικό σχέδιο  δράσης που είχε φτιάξει η αστυνομία, κατάφεραν και πέρασαν οι κουκουλοφόροι χωρίς κανέναν έλεγχο. Κρατούμενος με βραχιολάχι ένας εκ των συλληφθέντων για τα επεισόδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *