Ζητούν απαλλαγή της νέας δικαστού για συνέχεια της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου

Με ενστάσεις ξεκίνησε η συνέχεια της θανατική ανάκρισης του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ενώπιον της νέας δικαστού και θανατικής ανακρίτριας.

Αίτημα της οικογένειας Νικολάου είναι να εξαιρεθεί η δικαστής – θανατικός ανακριτής – κ. Αφροδίτη Παρπαρίνου από τη συνέχεια της θανατικής ανάκρισης η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού. Θέση του δικηγόρου της οικογένειας, Λουκή Λουκαΐδη, είναι ότι η κ. Παρπαρίνου εργαζόταν προηγουμένως στη Νομική Υπηρεσία, τονίζοντας ότι γνωρίζει πρόσωπα από τη Νομική Υπηρεσία , είναι γνωστά της και θα πρέπει να απαλλαχθεί.

 Σημείωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της, ωστόσο εργαζόταν στην Νομική Υπηρεσία και επειδή πλέον υπάρχει κόντρα, όπως είπε, δεν θα μπορεί να αξιολογήσει τους συναδέλφους της, που πιθανόν να καταθέσουν.

Να σημειωθεί ότι η κ. Παρπαρίνου εργαζόταν πριν διοριστεί δικαστής, στη Νομική Υπηρεσία. Η οικογένεια ζητά όπως συνεχιστεί η θανατική ανάκριση από τον δικαστή Νικόδημο Φακοντή, ο οποίος ήταν και αυτός που ξεκίνησε την θανατική ανάκριση και γνωρίζει τα γεγονότα. «Η υπόθεση έχει μεγάλη γκάμα από γεγονότα και θέλουμε την αλήθεια», είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Ξένια Ξενοφώντος έφερε ένσταση, τονίζοντας ότι ο κ. Φακοντής δεν άκουσε και δεν εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης. Αναφέρθηκε στον Οδηγό Δικαστικής Συμπεριφοράς του Ανωτάτου Δικαστηρίου και σε οδηγία, σημειώνοντας δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μπορέσει το Δικαστήριο να εξαιρεθεί. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση από την Νομική Υπηρεσία με την οικογένεια Νικολάου, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να φανεί η αλήθεια. Σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία ήταν θετική σε όλα τα αιτήματα που υπέβαλε η οικογένεια.

Σε ότι αφορά τους μάρτυρες, η κ. Ξενοφώντος τόνισε ότι στην παρούσα δικαστική διαδικασία, δεν αξιολογείται η αξιοπιστία των μαρτύρων. Εξηγώντας ότι από την στιγμή που κ. Παρπαρίνου δεν είχε εμπλοκή στη διερεύνηση ή στον φάκελο της υπόθεσης, δεν την εμποδίζει τίποτα στο να ακούσει την θανατική ανάκριση.

Να σημειωθεί πως από την πλευρά του το ενδιαφερόμενο μέρος, εκ μέρους του Ιατροδικαστή, Πανίκου Σταυριανού, ανάφερε ότι δεν φέρουν ένσταση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα να συνεχιστεί η θανατική ανάκριση καθώς πιστεύουν στην αμεροληψία του Δικαστηρίου. Η δικαστής, θανατικός ανακριτής κ. Παρπαρίνου, σημείωσε ότι δεν είχε δει τον φάκελο της υπόθεσης ενώ επιφύλαξε την απόφασή της για την εξαίρεση της ή μη από την συνέχεια της θανατικής ανάκρισης του Θανάση Νικολάου, την Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *