Επιστολή Χριστοδουλίδη σε Γκουτέρες πριν τη Γενική Συνέλευση

Επιστολή στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες λίγες ημέρες πριν την μετάβαση στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως στην επιστολή του ζητείται από τον Γενικό Γραμματέα όπως συγκαλέσει κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη. Ανέφερε ακόμη πως από την ενημέρωση που είχαν από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του στην Αθήνα δημιουργείται κάποια προοπτική, σημειώνοντας ωστόσο πως όλα θα κριθούν επί των δεδομένων.

«Οφείλω να αναφέρω ότι από αυτά που έχουμε ενημερωθεί, δημιουργείται μια προοπτική αλλά αντιλαμβάνεστε ότι όλα θα κριθούν επί των δεδομένων. Έχει ήδη κλείσει η συνάντηση μου με τον ΓΓ των ΗΕ την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο αναμένεται κάθοδος αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο πριν την Γενική Συνέλευση απάντησε ότι δεν αναμένεται κάτι τέτοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *