Πρώτο κουδούνι για 65.000 μαθητές σε δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τους μαθητές δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης, με 65.000 μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία.

Οι μαθητές των δημοτικών φθάνουν τις 51.371 από τους οποίους οι 9.323 θα φοιτήσουν στην πρώτη τάξη. Περίπου 12.853 παιδιά θα περάσουν την πόρτα των νηπιαγωγείων και 524 θα φοιτήσουν στα ειδικά σχολείο.

Στη Δημοτική Εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσουν 612 σχολεία, εκ των οποίων 329 Δημοτικά, 274 Νηπιαγωγεία και 9 Ειδικά Σχολεία.

Πάνω από 7.000 εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι/δασκάλες, νηπιαγωγοί και οι ειδικοί/ές εκπαιδευτικοί) παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους, για ανάληψη καθηκόντων, τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023, και τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών για το καλωσόρισμα των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 7.078, εκ των οποίων 4.948 στα Δημοτικά, 973 στα Νηπιαγωγεία και 1.157 ειδικοί εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στα ειδικά σχολεία.

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, θα επισκεφθεί στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας, το Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς και ακολούθως το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Μετακινήθηκαν οι εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Αναρίτας

Το πρώτο κουδούνι θα κτυπήσει τελικά και στο Δημοτικό Σχολείο Αναρίτας, καθώς τις προηγούμενες μέρες οι γονείς των μαθητών ήταν αποφασισμένοι να επιστρέψουν να ανοίξει σήμερα το σχολείο.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος, γονείς και Κοινοτικό Συμβούλιο Αναρίτας, ζητούσαν την μετακίνηση των δύο εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σχολείο την περασμένη χρονιά, καθώς όπως αναφέρουν δεν υπήρχε συνεργασίας.

Σχετικές επιστολές έστειλαν μάλιστα στο Υπουργείο Παιδείας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Λίγες ώρες πριν το πρώτο κουδούνι, χθες Κυριακή, οι διαμαρτυρόμενοι ενημερώθηκαν ότι οι δύο εκπαιδευτικοί έχουν μετακινηθεί από την Πέμπτη, και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται εντός των ημερών.

Απόφαση η οποία ικανοποίησε γονείς και Κοινοτικό Συμβούλιο, με τους μαθητές να επιστρέφουν κανονικά σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *