Απαντά στο ecosmoscy ο Υπουργός Εργασίας για τις υπερωρίες του υφιστάμενου προσωπικού αντί για νεές προσλήψεις

Στο ecosmοscy , μίλησε ο Υπ. Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην εκπομπή του ΡΙΚ με τον Σταύρο Κυπριανού και την εκπομπή της Σταυρίανης Κωνσταντίνου σε σχέση με τις Υπηρεσίες των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εργασίας, λέγοντας πως δεν θα γίνει κάποια πρόσληψη στις συγκεκριμενες υπηρεσίες, αλλά θα βγάζουν υπερωρίες οι ήδη υφιαστάμενοι υπαλλήλοι των δημόσιων υπηρεσιών.

Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας, προκάλεσε μερίδα αντιδράσεων με τον κόσμο να διερωτάται γιατί να μην γίνουν προσλήψεις την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι και μη, με τον υπουργό να απαντά στην ιστοσελίδα μας πως: “Tην συγκεκριμένη στιγμή ένα απο τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι το συνταξιοδοτικό. Η λύση του συνταξιοδοτικού είναι καίριας σημασίας. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που είναι η έγκαιρη καταβολή της θεσμοθετημενης συνταξης ενός ορίου ηλικίας στης συνταξιοδότησης. Συγκεγκριμένα εντός του 2023 όλοι οι εργαζόμενοι που υποβάλλουν αίτηση θα ξεκινούν να λαμβάνουν σύνταξή κατα τον αμέσως επόμενο μήνα της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός έιπε με ειλικρίνια ότι “Την δεδομένη στιγμή θέωρησα σωστό να μείνουν οι υφιστάμενοι, αντί για νέες προσλήψεις, οι οποίοι να αναφέρω ότι είναι χαμηλόμισθοί υπάλληλοι και οι υπερωρίες που θα πληρώνονται θα είναι λιγότερα απο ότι μπορεί να νομίζει ο περισσότερος κόσμος καθώς για να επιλύσουμε το συνταξιοδότικο χρειάζονται έμπειρα άτομα. Τώρα όσον αφορα την ανεργεία σαφώς και μας απασχολεί και είναι ένα απο τα ζήτήματα το οποίο θέλω να λύσω, γνωρίζοντας υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τη ανεργεία στην χώρα μας”. κατέληξε κλείνοντας ο κ. Παναγιώτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *