ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Εγκληματική ομάδα πίσω από τα ναρκωτικά και τα όπλα. Κομβικός ο ρόλος του 33χρονου

Εντατικές είναι οι έρευνες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Αμμοχώστου, μετά τον εντοπισμό δύο όπλων και 22kg κάνναβης σε αγροικία στο Λιοπέτρι, που ανήκει σε 33χρονο.

Η υπόθεση συνδέεται με τον εντοπισμό άλλων 32kg κάνναβης τον περασμένο Ιούλιο στη Λεμεσό, για την οποία συνελήφθη 26χρονος.

Η Αστυνομία πιστεύει πως οι δύο είναι μέλη εγκληματικής ομάδας που διοχετεύει στην αγορά μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας και αναζητεί κι άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews από αστυνομικές πηγές, οι πρώτες έρευνες καταδεικνύουν πως ο ρόλος του 33χρονου από το Λιοπέτρι στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ήταν κομβικός, αφού η αγροικία του φαίνεται πως χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης της κάνναβης.

Το DNA του 33χρονου εντοπίστηκε σε κάποιο από τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες για τα 32kg κάνναβης στη Λεμεσό. Γι’ αυτό το λόγο εξασφαλίστηκε ένταλμα για έρευνες στην πατρική του οικία και σε αγροικία στο Λιοπέτρι.

Τη Δευτέρα μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου έκαναν έρευνες και εντόπισαν στο δωμάτιο του 33χρονου ένα έμφορτο πιστόλι με οκτώ πλήρη φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και 61 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Οι ανιχνευτικοί σκύλοι της Αστυνομίας, οδήγησαν, ακολούθως, σε βοηθητικό φρεάτιο εξαερισμού της Υδατοπρομήθειας, το οποίο εφάπτεται εξωτερικά της οικίας. Εντός του ανευρέθηκαν 39 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περίπου 22kg κάνναβης. Τα όπλα θα σταλούν για εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί εάν σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης βρίσκονται και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί με ποιο τρόπο η εγκληματική ομάδα εισήγαγε τα ναρκωτικά στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *