Σε σκάνδαλο μετατρέπεται το θέμα της Δόξας Κομωδρόμου. Έπαιρναν υπερωρίες για κηδείες, παρελάσεις και δεξιώσεις

Υπερωρίες για δοξολογίες για εθνικές επετείους, για κηδείες, για διαλέξεις, για ετοιμασία ομιλιών, για συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, για συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για συναντήσεις με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πιστώθηκε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου.

Αυτά δείχνουν τα στοιχεία που κατέθεσε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Επιτροπή Οικονομικών. Πρόκειται για περίπου 50 αιτήματα που υπέβαλε η Προεδρία για την πληρωμή των υπερωριών της κ. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνολικού ύψους €2.486, για την περίοδο Μαρτίου – Μαϊου 2023. Η κ. Κωμοδρόμου θα κληθεί τώρα να επιστρέψει τα χρήματα.

Οι πληρωμές έγιναν με τις ευλογίες του Προεδρικού, το οποίο είχε προσκομίσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρο βεβαίωση, με την οποία καταγράφονταν οι υπερωρίες για τις οποίες εργάστηκε πέραν του κανονικού της ωραρίου. Η χρηματική αποζημίωση που λάμβανε η κ. Κωμοδρόμου ήταν €8 την ώρα για τις καθημερινές και €7 για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η κ. Κωμοδρόμου «έγραψε» υπερωρίες στις 2 Απριλίου γιατί είχε εργαστεί από τις 14.00 μέχρι τις 17.00 για την προετοιμασία ομιλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού για την πορεία Χριστοδούλας. Επιπρόσθετα, εργάστηκε τέσσερις ώρες την Κυριακή 19 Μαρτίου (από τις 10.00 μέχρι τις 14.00) για να ετοιμάσει την ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της 1η Απρίλιου, ενώ έλαβε υπερωρίες και για να κάνει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

https://f1b224fbf1266dd0294da6759b2faca6.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Επίσης, στις υπερωρίες περιλαμβάνονται συναντήσεις που είχαν ο Πρόεδρος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για τη συμμετοχή σε εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας αλλά και για την πανηγυρική δοξολογία και την παρέλαση, για τη βράβευση αθλητών στην Αραδίππου, για επισκέψεις στον Φιλελεύθερο και τη Χαραυγή, για την παρακολούθηση εκδήλωσης του ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την περιφορά του Αγίου Λαζάρου, για την πορεία Χριστοδούλας, για παρέλαση προσκόπων και για δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος.

Όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδηςη κ. Κωμοδρόμου κατέγραψε επίσης υπερωρίες από τις 15:00 μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα για να παραστεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για να παραστεί σε κηδεία ή σε μνημόσυνο, αλλά και για να παραστεί σε εγκαίνια του αστεροσκοπείου.

Η Α’ Λειτουργός Διοίκησης Προεδρίας Ευφροσύνη Γεωργίου, δήλωσε πως το ποσό που καταβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην κ. Κωμοδρόμου θα ενημερωθεί  σχετικά το Πανεπιστήμιο από την Προεδρία, ώστε να επιστραφεί αυτό το ποσό.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε πως ξεδιπλώθηκε ενώπιον της Βουλή το μέγα φιάσκο με τις υπερωρίες σε πολιτειακό αξιωματούχο, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά ανέφερε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει ότι τα αιτήματα ήταν πρωτοβουλία της κ. Κωμοδρόμου και ότι δεν είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Διερωτήθηκε ποιου ήταν η πρωτοβουλία για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης ανέφερε ότι η Προεδρία, ακόμα και αν είχαν προηγηθεί σφάλματα, ανταποκρίθηκε στις υποδείξεις και στα σχόλια της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *