Συλλήψεις στις Κεντρικές για απόπειρα φόνου, η καταγγελία-βόμβα που προηγήθηκε

Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι Κεντρικές Φυλακές μετά από έφοδο της Αστυνομίας για έρευνες στην παρουσία μάλιστα και του Διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, Ιωάννη Καπνουλλά.

Η χθεσινοβραδινή έφοδος της Αστυνομίας δεν αποκλείεται να συνδέεται με επίσημη καταγγελία δικηγόρου συγκεκριμένου καταδίκου, αναφορικά με επίθεση και απόπειρα θανάτωσής του από άλλους κρατούμενους, η οποία φέρεται να έγινε πριν μερικές μέρες και στην οποία – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – υπήρξε συνδρομή δεσμοφυλάκων.

Πάντως κατά τη χθεσινή έφοδο στο σωφρονιστικό ίδρυμα η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες μας, προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Σε σχέση με την καταγγελία που προηγήθηκε, και που ενδέχεται να έχει σχέση με τη χθεσινιβραδινή έφοδο, έγινε από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τον κατάδικο ο οποίος και προχώρησε κατ’ εντολή του στην ετοιμασία σχετικής επιστολής ημερομηνίας 29 Σεπτεμβρίου 2023. Η επιστολή-καταγγελία απεστάλη σε Γενικό Εισαγγελέα, Αρχηγό Αστυνομίας, Διεύθυνση των Φυλακών, Επίτροπο Διοικήσεως και Σύνδεσμο Προστασίας Φυλακισμένων.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται πως «το Σάββατο 23/09/2023 ο συγκεκριμένος κρατούμενος δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενούς του με τη βοήθεια/συνδρομή/παρουσία αξιωματικού της πτέρυγας στην οποία βρίσκεται και βαριάνων».

Δύο εβδομάδες νωρίτερα ο εν λόγω κατάδικος «είχε δεχθεί επίθεση από άλλον συγκρατούμενο ο οποίο και τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω συμπλοκή». Ωστόσο «το Σάββατο 23/09/23», όπως αναφέρεται στην καταγγελία του δικηγόρου του κρατουμένου «το ζήτημα έγινε σοβαρότερο με κίνδυνο της ζωή του, αλλά και του συγκατοίκου του στο κελί». Συγκεκριμένα «δύο πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που τον είχε κτυπήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα και ενώ ο κρατούμενος βρισκόταν στο κελί του ξαπλωμένος, αξιωματικός της πτέρυγας άνοιξε το κελί και άφησε να μπουν μέσα τα δύο αυτά πρόσωπα και στην παρουσία του εν λόγω αξιωματικού και κάποιων βαριάνων, του επιτέθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένο μέσο, για το οποίο ωστόσο προτίθεται να αναφερθεί με λεπτομέρεια σε κατάθεσή του στην Αστυνομία».

Όπως αναφέρει περαιτέρω ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος της επίθεσης, μετά το πιο πάνω περιστατικό και χωρίς τη θέληση του κρατούμενου, τον μετακίνησαν τόσο τον ίδιο όσο και τον συγκάτοικό του, σε άλλη πτέρυγα ψυχιατρικής νοσηλείας, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την κατάσταση του καταδίκου ή του συγκατοίκου του.

Περαιτέρω, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, στην εν λόγω ψυχιατρική πτέρυγα που μεταφέρθηκαν «επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, με την τουαλέτα να βρίσκεται στο προσκέφαλο του κρατουμένου και το κελί να είναι απάνθρωπα μικρό σε μέγεθος». Στον συγκεκριμένο χώρο, αναφέρει ο δικηγόρος, δεν υπάρχει ρεύμα, ούτε παράθυρα και όπως ο πελάτης του, του κατήγγειλε πως ζουν κυριολεκτικά σαν τα ζώα.

Επίσης, ο κατάδικος ανέφερε στον δικηγόρο του ότι μετά από όλα αυτά φοβάται ακόμη και να τραφεί από το μαγειρίο των φυλακών «καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει την εχθρότητα που έχουν οι άλλοι συγκρατούμενοι του”.

Ο κρατούμενος στην καταγγελία του, σημειώνει εξάλλου πως «νιώθει φόβο και χρειάζεται άμεσα την Αστυνομία, να δράσει με σκοπό την προστασία της ζωής του, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο». Μέσω εξάλλου της επιστολής διά του δικηγόρου του ο κατάδικος «επιχειρεί να μεταφέρει το παράπονο αλλά και την επιθυμία του, όπως άμεσα και το ταχύτερο δυνατό δράσει η Αστυνομία με σκοπό την καταγγελία για το περιστατικό, το οποίο αφορά τα πιο πάνω γεγονότα αλλά και σχετικά γεγονότα που αφορούν διαφθορά, διακίνηση ναρκωτικών άλλα και κατάχρηση εξουσίας από αξιωματούχους και μη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *