Φωνή βόωντος εν τη ερήμω για την Μηλίτσα Φώτη. Απίστευτη ταλαιπωρία για την νεφροπαθή καθηγήτρια απο το Υπουργείο, σκέφτεται μέχρι και παραίτηση

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής η νεφορπαθής καθηγήτρια Μηλίτσα Φώτη της οποίας το θέμα έφερε στο φως το ecosmoscy.

Η κ. Φώτη μιλώντας στο ecosmsocy ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε επιβαρημένη απο το ιατροσυμβούλιο γι’ αυτό και στις συστάσεις του ανέφερε πως η κ. Φώτη θα πρέπει να αποφεύγει τις μετακινήσεις, την έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και τον συγχρωτισμό.

Μιλώντας στο ecosmoscy η κ. Φώτη είχε πει “Ειμαι μεταμοσχευμένη και ανοσοκατασταλμένη απο το 2014.Το 2016 με απόφαση ιατροσυμβουλίου πήρα απόσπαση απο τα,πρωινα,σχολεία στα ΚΙΕ αφού είχα,συνεχώς λοιμώξεις αναπνευστικού και ουροποιητικού και το 2020 με μετακινούν στα,πρωινά επι καιρω κορονοιού, ανοσοκατασταλμένη χωρίς αιτία και αφορμή για να τοποθετήσουν δικά τους ατομα.. Με αποτέλεσμα να,προσβληθω 3 φορες βαριά με κορονοιο.. Έχω οστεοπόρωση και σπονδυλόλυση με,2 κατάγματα στο ιερό οστού που μου προκλήθηκαν μετά απο πέσιμο στο σχολίο μετα απο προσπάθεια μου να αποφύγω τα χειρότερα όταν εισέβαλε,μαθητής στη τάξη και πετούσε θρανια καρεκλες καλαθους . Προσβληθηκα με κορωνοιο πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να υποφέρω και να παρακολουθούμαι μέχρι τώρα,απο τη κλινική για Post covid syndrom.. Ζητω απόσπαση λόγω των προβλημάτων υγείας μου. Δεν ζητώ χάρες ουτε ρουσφέτι και ουτε ανίκανη διανοητικά είμαι.. αλλα ο διευθυντής Μέσης με τη ρατσιστική και περιφρονιτική του συμπεριφορά αποφευγει να,με στειλει σε ιατρόσυμβούλειο.. και ειπε “τους αρρωστους να,τους αναλάβει το υπουργείο εδώ δεν ειναι νοσοκομείο..”

Φανέρα ενοχλημένη η κ. Φωτή αναφέρει πως: “Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα στους αρμοδίους για την προκλητικότατη, απάνθρωπη, δυσμενη, και εκδικιτική διάκριση, που δέχομαι έδω και αρκετά χρόνια απο τον διευθυντή μέσης εκπαίδευση. Ενώ ήμουν αποσπασμένη απο βάση συστάσεων ιατροσυμβουλίου, απο το 2016, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, αγνοώντας τις συστάσεις των θεράποντων ιατρών μου, αποφάσισε ο ίδιος να με μετακινήσει σε πρωινό σχολείο, να συγχρωτίζομαι και να αρρωστώ συχνά με λοιμώξεις και να θέτω σε κίνδυνο την υγεία μου. Κατα καιρούς έχουν μεσολαβλησει υψηλα ιστάμενα πρόσωπα με αποτέλεσμα προσωρινής λύσης πράγμα το οποίο είναι ολοφάνερο ότι ενόχλησε τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, και τα τελευταία 3 χρόνια είνα ανένδοτος, παρόλες τις ενστάσεις μου για απόσπαση χωρίς να συγχρωτίζομαι, Δεν αρνούμαι να εργαστώ και να προσφέρω το μέγιστο που μπορώ εκεί που διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια μου . Αυτή η μεταχείριση εκ μέρους του ΥΠ. Παιδείας, είναι ακρως απαράδεκτη και απάνθρωπη, καθώς επίσης και οι δικαιολογίες του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίες δεν ευσταθούν“.

Η κ. Φώτη είχε αναφέρει πως “Ενήμεροι είναι επίσης όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι και μη με επιστολες μου τηλεφωνικώς, όπως το επ. γραφείο Λάρνακας, η επίτροπος διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιτροπή παιδείας της βουλής, ΟΕΛΜΕΚ, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και αξιωματούχοι του κράτους, βουλευτοί και Υπουργοί κθώς και το γραφείο του πρώην και νυν ΠτΔ. Έχω αποταθεί ανεπιτυχώς στην Υπ. Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, με αρκετές επιστολές μου απο τον Μάιο του 2023 μέχρι σήμερα χωρίς ανταπόκριση . Ζήτησα και προσππωική συνάντηση μαζί της , ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση βρήκα πόρτα κλειστή,. Ζητώ τα ανθρώπινα δικαιώματα μου τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο”

Παρά το γεγονός αυτό, η κ Φώτη παρά τις διαβεβαίωσεις ότι το θέμα της θα λυνότας, το ζήτημα παραμένει ακόμα ανοιχτό, με την κ,. Φώτη να σκέφτεται μέχρι και την παραίτηση, καθώς σήμερα λήγει η αδεια ασθενείας της λόγω νέας σοβαρής λοίμωξης, με αποτέλεσμα η γυναίκα να σκέφτεται μέχρι και την παραίτηση.

Την ίδια ώρα στο πλευρό της κ. Φώτη , βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης, Πρόεδρος του Κλαδικού των Εκπαιδευτικών της ΙΣΟΤΗΤΑΣ έκανε επανειλημμένες προσπάθειες σήμερα να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Παιδείας χωρίς αποτέλεσμα.

Σε σημερινή εξάλλου ανάρτησή του Κλαδικού σημειώνεται για το θέμα:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης δημόσιας μας ενημέρωσης για την εκπαιδευτικό Φώτη Μηλίτσα, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, με θλίψη παρατηρούμε ότι το θέμα δεν έχει ακόμα επιλυθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η καθηγήτρια αντιμετωπίζει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβλήματα υγείας και κινδυνεύει ακόμα και η ίδια της η ζωή.

Με βάση την νομοθεσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ.

Ως εκ τούτου αν μέχρι αύριο Παρασκευή 13/10/23 το θέμα δεν έχει ακόμα διευθετηθεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα – για άμεση αποκατάσταση και δικαίωση της εκπαιδευτικού.

ΚΛΑΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *