«Μαύρο» σε οθόνες GPS και τηλεοπτικούς δέκτες

Στο «κόκκινο» του παγκόσμιου χάρτη παρεμβολών, ολόκληρη η επικράτεια της Κύπρου μέχρι τα παραλία του Ισραήλ, λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Έχοντας ανοικτά τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, πολεμικά πλοία, αεροπλανοφόρα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη που συνωστίζονται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, επιχειρούν να προκαλέσουν παρεμβολές στα συστήματα της Χαμάς.

Ντίνος Παστός-Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας
Κατά πάσα πιθανότητα γίνεται από κάποιο αεροπλανοφόρο ή κάποιο μέσο που βρίσκεται στην θάλασσα για να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ανδρόνικος Κακκουράς- Ανώτερος Λειτουργός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Και λόγω της ύπαρξης των πολεμικών πλοίων στην περιοχή, μέσα στα πλαίσια του ηλεκτρονικού πολέμου, προκαλούνται και αυτές οι παρεμβολές

Ντίνος Παστός-Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας
Να μπορέσουν με τις παρεμβολές να αποσυντονίσουν συσκευές ή πολεμικά μέσα που έχουν συστήματα πλοήγησης όπως πυραύλους από drones, ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS

Παράπλευρη απώλεια οι τηλεπικοινωνίες της Κύπρου, οι οποίες βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των αντιτρομοκρατικών κεραιών.

Επηρεάζονται συσκευές και μέσα που χρησιμοποιούν συστήματα πλοήγησης GPS όπως οχήματα, κινητά, drones, αλλά και αεροσκάφη, με την Πολιτική Αεροπορία, να βρίσκεται επί ποδός.

Ντίνος Παστός-Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε από εταιρείες να παραπονιούνται στους πύργους ελέγχου ότι το GPS τους δεν δουλεύει σωστά και να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με φωνητική αναγνώριση.

Προβλήματα και στο ραδιοτηλεοπτικό σήμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λεμεσού.

Ανδρόνικος Κακκουράς- Ανώτερος Λειτουργός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Όντως παρουσιάζονται κάποια προβλήματα παρεμβολών, όμως αυτή την στιγμή είμαστε σε συνεννόηση με την Velister ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα.

Δεκάδες είναι τα παράπονα πολιτών για παρεμβολές και μειωμένη απόδοση των συσκευών τους

Alpha TV
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ποιότητα του σήματος του ALPHA ΚΥΠΡΟΥ παρακαλώ επικοινωνήστε με την Velister η οποία έχει και την ευθύνη.

Πηγη: alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *