Παραλύουν τα νοσηλευτήρια την Τετάρτη

Σε οκτάωρη καθολική απεργία στα κρατικά νοσηλευτήρια προχωρεί αύριο Τετάρτη το προσωπικό που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

«Με αποφασιστικότητα, ενωμένο και συσπειρωμένο, όλο το προσωπικό που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), προχωρεί, σε οκτάωρη απεργία στις 25 Οκτωβρίου 2023 από τις 7:00πμ μέχρι τις 3:00μμ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες του προσωπικού.

Όπως αναφέρεται, οι συνελεύσεις των εργαζομένων έχουν αποφασίσει να κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που συνεχίσει ο ΟΚΥπΥ να μην αποδέχεται την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ανάλογη των υφιστάμενων συμβάσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για το προσωπικό που έχει προσληφθεί με προσωπικά συμβόλαια και δεν προχωρήσει σε προσλήψεις για την κάλυψη των μόνιμων αναγκών σε όλα τα επαγγέλματα, είτε αυτά αφορούν Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό ή Ωρομίσθιο Προσωπικό. 

Οι  Συνδικαλιστικές Οργανώσεις,  ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ, αναφέρουν ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους και συνεργάζονται για δικαίωση του αγώνα τους.

Σημειώνουν ότι είχε συμφωνηθεί στη κοινή τεχνική επιτροπή, η οποία συστάθηκε από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τον ΟΚΥπΥ, ότι το κόστος της συλλογικής σύμβασης δεν δημιουργεί πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας στο Οργανισμό και ότι ο νόμος του ΟΚΥπΥ προνοεί την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στην απεργία θα συμμετέχει όλο το προσωπικό του ΟΚΥπΥ όλων των επαγγελμάτων. Κατά την διάρκεια της απεργίας οι απεργοί θα συγκεντρωθούν έξω από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Σημειώνεται ότι «παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που δόθηκε από την ημέρα εξαγγελίας της απεργίας δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση».

Παράλληλα αναφέρεται ότι με κύριο μέλημα τους ασθενείς, όπως πάντα, έχουν αποφασισθεί ειδικές διευθετήσεις για να μην κινδυνέψει κανένας ασθενής ή τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του.

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, εκφράζουν την συμπάθεια τους προς τους ασθενείς που θα ταλαιπωρηθούν αλλά όπως αναφέρουν, η ευθύνη ταλαιπωρίας των ασθενών βαραίνει αποκλειστικά τον ΟΚΥπΥ και όσους ευθύνονται για την στάση που τηρεί ο συγκεκριμένος Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου.

Πηγή
ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *