Στο φως αποσπάσματα από ανακρίσεις μελών της Χαμάς – Μας υποσχέθηκαν $10.000 κι ένα διαμέρισμα για κάθε όμηρο

Ξεκάθαρη εντολή να σκοτώσουν και να απαγάγουν αμάχους είχαν λάβει τρομοκράτες της Χαμάς που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακριτικό υλικό που έδωσαν στη δημοσιότητα η Σιν Μπετ και η ισραηλινή αστυνομία.

Το βίντεο φέρεται να περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις ανακρίσεις έξι μελών του ισλαμιστικού κινήματος, τα οποία συνελήφθησαν μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 1400 ανθρώπων στα εδάφη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι τρομοκράτες που εμφανίζονται να μιλούν σε ανακριτές στο βίντεο συμμετείχαν σε επιθέσεις των δυνάμεων της Χαμάς σε κιμπούτς και άλλους στόχους της οργάνωσης. Αν και οι εμπειρίες που περιγράφουν είναι διαφορετικές, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλοι τους παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει εντολή να σκοτώσουν και να απαγάγουν αμάχους.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να καταλάβουν τις πόλεις όπου πραγματοποιούσαν την επίθεση και να παραμείνουν εκεί, μετά τις εκτελέσεις και τις απαγωγές των αμάχων. Σε κάποιους τρομοκράτες της Χαμάς είχε δοθεί η εντολή να σκοτώσουν κυρίως τους άνδρες νεαρής ηλικίας, ανεξάρτητα από το αν ήταν άμαχοι ή όχι, και να απαγάγουν τα γυναικόπαιδα.

ΚλείσιμοΈνας από τους συλληφθέντες εμφανίζεται να λέει στους ανακριτές ότι είχε δοθεί η υπόσχεση στα μέλη της Χαμάς ότι «όποιος έφερνε πίσω [στη Γάζα] έναν όμηρο θα έπαιρνε 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

Μερικές από τις σκηνές που περιγράφουν τα συλληφθέντα μέλη της Χαμάς στο βίντεο είναι ανατριχιαστικές, αν και πολλές λεπτομέρειες από τις καταθέσεις τους έχουν αφαιρεθεί με μοντάζ.

Ένας από τους άνδρες μιλά για τη στιγμή που αντίκρισε τη πτώμα μιας γυναίκας στο πάτωμα ενός σπιτιού. «Κειτόταν στο πάτωμα… Της έριξα και ο διοικητής μου μου έβαλε τις φωνές επειδή σπαταλούσα σφαίρες».

Οι άνδρες περιγράφουν πώς πυροβόλησαν και σκότωσαν αμάχους, έβαλαν φωτιά σε σπίτια και σκόρπισαν τη φρίκη σε ολόκληρες οικογένειες, χρησιμοποιώντας τα μέλη τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στο τέλος του βίντεο, τίθεται στους συλληφθέντες το ερώτημα εάν θεωρούν πως οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εις βάρος γυναικών και παιδιών είναι κάτι που επιτρέπεται από το Ισλάμ. Όλοι τους έδωσαν αρνητική απάντηση, εξηγώντας ότι η θρησκεία τους ειναι ενάντια στις δολοφονίες αθώων, και παραδεχόμενοι ότι ο τρόπος δράσης της Χαμάς θυμίσει εκείνον του Ισλαμικού Κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *