Παραλύουν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Πολλαπλά προβλήματα

Οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ απέρριψαν την Τρίτη τη νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ για το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας και προχώρησαν κανονικά στην προγραμματιζόμενη απεργία σήμερα, σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια. Η απεργία ξεκίνησε στις 7πμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 3μμ. Τα νοσηλευτήρια, όπως ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ θα εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας. Τα ραντεβού και χειρουργία έχουν αναβληθεί και θα επαναπρογραμματισμούς.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις έξω από τα νοσηλευτήρια κρατώντας πανό.

Οι συντεχνίες δήλωσαν ότι η πρόταση δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από προηγούμενες προτάσεις του Οργανισμού που είχαν απορριφθεί και γι’ αυτό είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν με τα απεργιακά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ανέμεναν μια πιο θετική αντιμετώπιση από τις συντεχνίες.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του για την εφαρμογή, τη βιωσιμότητα και την επιτυχία του ΓεΣΥ με ύψιστη προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ήταν η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την απεργία, πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης συντεχνιών- ΟΚΥΠΥ. Είπε ακόμη ότι δεν μπορούν να πραγματοποιούνται συναντήσεις υπό το φως απεργιακών μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *