ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απο το Γ.Ν.Α απο την σε εξέλιξη απεργεία συντεχνίων, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

Με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προειδοποιούν οι έξι συντεχνίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια. Επιμένουν στη θέση τους ότι στον ΟΚΥπΥ πρέπει να εφαρμοστούν συλλογικές συμβάσεις με περιεχόμενο αντίστοιχο των συμβάσεων που εφαρμόζονται στους υπόλοιπους ημικρατικούς οργανισμούς και παρουσιάζονται αποφασισμένες να μην προχωρήσουν σε καμία υποχώρηση.

Χωρίς διάθεση για υποχώρηση, παρουσιάζεται όμως και ο ΟΚΥπΥ ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συντεχνιών.

Συγκεκριμένα και τη στιγμή που η σημερινή 8ώρη απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα κρατικά νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου, προειδοποίησε ότι «οι συντεχνίες αναμένουμε νέα πρόταση. Αναμένουμε να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Αυτό που μας παρουσίασαν χθες ήταν ξαναζεσταμένο φαγητό. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των μέτρων αλλά δεν θα έχουμε άλλη επιλογή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *