Έκρηξη στην Πρεσβεία του Ισραήλ: Δύο από τους τέσσερις στο Δικαστήριο

Μόνο οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς Σύρους που πιάστηκαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι για την έκρηξη βόμβας πλησίον της ισραηλινής πρεσβείας θα οδηγηθούν σε δίκη ενώπιον δικαστηρίου.

Αυτό αποφάσισε χθες η Νομική Υπηρεσία μετά που το ΤΑΕ Λευκωσίας διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης ύστερα και από τη συμπλήρωση των ερευνών και ανακρίσεων.

Σήμερα λήγει και το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων Σύρων ηλικίας από 17 έως 24 ετών και όπως πληροφορείται ο «Φ», η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες όπως καταχωρισθεί υπόθεση για το σοβαρό αδίκημα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, σε δίκη θα παραπεμφθούν οι δύο Σύροι που πιάστηκαν να κινούνται πεζή πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης και θα αφεθούν ελεύθεροι οι άλλοι δύο συμπατριώτες τους που βρίσκονται εντός οχήματος σε μικρή απόσταση από τον χώρο.

Οι δύο νεαροί εναντίον των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη θα αντιμετωπίσουν τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών και μαχαιροφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *