Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για διαχείριση μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών

Σύσκεψη για ενημέρωση και αξιολόγηση του επιπέδου ετοιμότητας της Κύπρου για διαχείριση μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών, καθώς και για περαιτέρω συντονισμό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου όπως μεταξύ άλλων η Πολιτική Άμυνα και Υπηρεσία Ασύλου.

Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιείται μετά και την άφιξη 194 μεταναστών με τέσσερις βάρκες, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, το βράδυ του Σαββάτου.

Στο παρόν στάδιο αξιοποιούνται οι χώροι στον περιβάλλοντα χώρο εντός του Πουρνάρα. Σύμφωνα με καταγραφή των διαθέσιμων μέσων που έγινε, υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα 500 ατόμων στο Κέντρο Πουρνάρα. Εάν υπερκαλυφθεί η δυνατότητα στο Πουρνάρα, θα αξιοποιηθεί ο χώρος στις Λίμνες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα 130 άτομα.

Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Υπουργός Εσωτερικών, οι δυνατότητες της Κύπρου σε υποδομές είναι συγκεκριμένες και αναμένεται περισσότερη στήριξη από την ΕΕ σε πόρους και με μετεγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μαζικότερων ροών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *