Το eCosmoscy, στα σαλόνια της θρυλικής Ζωζώς Σαπουντζάκη. Η Καριέρα στην Αμερίκη, η ζώη της νύχτας και το “στέμμα” της βασίλισσας

Του Γεώργιου Παύλου

Κάπου στα μέσα Οκτωβρίου ένα ταξιδάκι στην Αθήνα μαζί με τον αγαπημένο μου αδελφικό φίλο και τραγουδιστή Αρίστο Γεώργιου  για αναψυχή και συνεντεύξεις καλλιτεχνών ήταν στα άμεσα σχεδία , αλλά δεν είχα σχεδιάσει ποιούς θα έβλεπα το άφησα στην τύχη και οι θετικές ενέργειες . Η τύχη μου χαμογέλασε και βρεθήκαμε στα όμορφα σαλόνια της θρυλικής Ζωζώ Σαπουτζάκη , ενάμιση χρόνο την έψαχνα στο τηλεφωνώ αλλά δεν την είχα εντοπίσει , όμως όταν έφτασα στην μαγεύτρα Αθήνα την εντόπισα , έτσι λίγο η τύχη λίγο η θετική  αύρα  και φυσικά οι όμορφες συστάσεις από το περίγυρο της, με έφεραν κοντά της

Εγώ και ο Αρίστος ζήσαμε πραγματικά μια τεράστια εμπειρία, μια απίστευτη φιλοξενία, μια γυναικά όλο αγάπη και απλότητα , βεβαίως ήταν μεγάλη μας τιμή, να μας δεχτεί στο σπίτι της, ένα πανέμορφο αριστοκρατικά διακοσμημένο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου τρεις ώρες κάναμε μια μοναδική κουβέντα, ζήσαμε τρομερές στιγμές με γέλιο χαρά, τραγούδι, χορό, και φυσικά άπλετη αγάπη … απολύστε την !!

.Πως βρίσκουμε σήμερα την κυρία Ζωζώ?                                                       

Η Ζωζώ πάντοτε είναι καλά, πρώτα ο θεός ,η Ζωζώ πάντοτε έχει κέφι, και πάντα θέλει να δίνει, δίνω ότι μπορώ, και έχω δώσει πάρα πολλά και φυσικά πάντα με αγάπη. Όλες αυτές οι φωτογραφίες που βλέπεις απέναντι σου, είναι όλη μου η ζωή. Το θέατρο η μεγάλη μου αγάπη, από επτά  ετών παίζω στο θέατρο το πρώτο μου έργο ήταν ηθογραφία «το αγρίμι» είμαι δοτικό άτομο, όλο τραγούδι χορό αγάπη, και κυρίως με όλο όμορφες στιγμές, αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ, όλη η ζωή μου ήταν και είναι σαν παραμύθι. Αν και η μάνα μου με πάντρεψε στα 19 μου χρόνια με ένα ιατρό μόνο και μόνο για να μην γίνω θεατρίνα , φυσικά και χωρίσαμε δεν ταιριάζαμε κιόλας. Τα τελευταία 30 χρόνια μέχρι δηλαδή και σήμερα ζώ με ένα κύριο πολύ σωστό, ζεστό, με σέβεται, με αγαπά τον αγαπώ, πιστεύει σε εμένα, και αυτό όλο είναι πολύ όμορφο.

  • Όλα αυτά τα χρόνια στην τεράστια ποριά σας ποια ήταν τα μεγάλα σουξέ η καλύτερη εποχή που είχατε την μεγαλύτερη ανταπόκριση ?

Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά η εποχή της Δανάης ήταν πολύ μεγάλη, αλλά για εμένα όλες οι εποχές όλα τα χρόνια από την στιγμή που άρχισα μέχρι και σήμερα είναι όλα όμορφα, λαμπερά, παράπονο δεν έχω κανένα.

  • Ο κόσμος πως σας αντιμετωπίζει ?

Πολύ όμορφα, με τεράστια αγάπη, εισπράττω πολλή αγάπη από τον κόσμο, με αγκαλιάζουν με χαϊδεύουν, μου μιλούν  τόσο υπέροχα. Κυρίως μου μιλούν  γυναίκες και αυτό μου κάνει εντύπωση, με ρωτούν τι κάνω στο πρόσωπο μου, μα τι κάνω ? βάζω μια απλή κρέμα και νεράκι, είμαι αληθινή, είμαι όπως είμαι και σιχαίνομαι  τα μπότοξ και τις πλαστικές επεμβάσεις δεν έκανα ποτέ. Φυσικά ανταποδίδω την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο και αυτό με κάνει ευτυχισμένη  είναι τόσο όμορφο

  • Τι είναι αυτό στην ζωή που σε κατάβαλε περισσότερο δηλαδή κάτι κακό που σου στιγμάτισε την ζωή?

Ο θάνατος την μητέρας μου, την λάτρευα πολύ, αυτό ήταν το πιο τραγικό μου βίωμα , και κάποια μικρά που είναι ασήμαντα αλλά περνούν αυτά.  Πάντα είχα χαρές στην ζωή μου και έχω δόξα τω θεώ. Ξυπνώ κάθε μέρα και περιμένω κάτι καινούργιο και έρχεται γιατί το θέλω , μόνο χαρές .  

  • Τα τελευταία   τρία χρόνια η ανθρωπότητα  έζησε κάτι πρωτόγνωρο με τον εγκλεισμό στο σπίτι επίσης έκλεισαν και τα θέατρα πως σας επηρέασε αυτό ?

Για το θέατρο έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ ψυχολογικά, μεγάλη μου έγνοια ήταν τα παιδιά οι νέοι ηθοποιοί , και το θέατρο είναι όλη μου η ζωή, το αγαπώ , όταν άνοιξαν ένιωσα ότι είχα ξανά γεννηθεί.

  • Έχετε άμεσα σχέδια για την καριέρα σας?

Μπα όχι πλέον, πέρασε αυτή η περίοδος, αυτό το έκανα πολύ παλιά όταν ήμουν μικρή, τώρα ότι κάνω το κάνω για το κέφι μου την ψυχή μου, το διασκεδάζω. Στην ζωή μου ήρθαν όλα όμορφα βολικά, δεν είμαι πλούσια, αλλά ζω άνετα τα οικονομικά μου ήταν πάντα καλά λόγω δουλειάς, δεν μου λείπει τίποτα.

Πριν λίγο καιρό Κάηκε το σπίτι σας στην Κινέττα, πως το αντιμετωπίσατε αυτό ?

Αχ μην το συζητάμε, τραγικό φριχτό, αλλά δεν έχω κλάψει καθόλου, και αυτό έκανε εντύπωση στον κόσμο. Ήταν ένα σπίτι που λάτρευα , με όμορφα αντικείμενα αξίας που δυστυχώς καήκαν όλα, ένα σπίτι που γράφει ιστορία μόνο και μόνο από τα κοσμικά πάρτι που έκανα. Έχει μείνει ένα μέρος από το σπίτι και φυσικά πηγαίνω εκεί κάνω τα μπάνια μου στην θάλασσα, περνώ καλά , είναι ένα κακό γεγονός που έγινε, ίσως θα έπρεπε να γίνει, δεν ξέρω, αλλά βλέπουμε μπροστά.

Από τον εργασιακό σου κύκλο ποιον η ποιαν ξεχώριζες πιο πολύ ?

Τον Κώστα Βουτσά Ζωζώκα με φώναζε ο καλός μου, είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση, ήταν κάτι ξεχωριστό στην ζωή μου αυτός άνθρωπος σπουδαίος ξεχωριστός. Όταν έφυγε από την ζωή πολύ στεναχωρήθηκα, όπως και για την Μαρθούλα μου την Μάρθα Καραγιάννη την Μαίρη Χρονόπουλου , δυστυχώς κάποια πράγματα στην ζωή είναι αναπόφευκτα.

Σαν Ζωζώ τι αγαπάτε περισσότερο στην ζωή να κάνετε καθημερινά ίσως να είναι και χόμπι ?

Να περπατώ, διασχίζω όλη την αρεοπαγίτου , και κάνω και γυμναστική στο σπίτι, πηγαίνω το περπάτημα μου κάθομαι λίγο στο παγκάκι μιλώ με κόσμο κυρίως με παιδάκια, μπορεί να φαίνετε μικρό και ασήμαντο αυτό , αλλά πραγματικά αυτά είναι τα μεγάλα και τα όμορφα της ζωής ,με γεμίζει πάρα πάρα πολύ αυτό.

.Εγώ αυτή την στιγμή μπροστά μου έχω μια γυναικά θρύλο του θεάτρου κινηματόγραφου τραγουδιού και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν είστε καθόλου σνομπ και δήθεν δέχεστε τους πάντες και τα πάντα ακόμα και εμένα που για εσάς είμαι ένας άγνωστος και με δεχτήκατε στο σπίτι σας καταλάβατε τους ανθρώπους ?

 Αν αγόρι μου αισθανόμουν κάτι άσχημο για εσένα θα στο έλεγα και δεν θα ήσουν   εδώ ,είστε εξαιρετικά παιδιά οι ερωτήσεις που μου κανείς είναι απλές όμορφες όλο αγάπη και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, και γιατί να μην απαντήσω δεν μπήκες σε προσωπικές ερωτήσεις αδιάκριτες, αλλά ερωτήσεις χαράς και σε ευχαριστώ!

Πείτε μας λίγα λόγια για την Κύπρο ?

Ααα την Κύπρο την αγαπώ πολύ όταν πήγα εκεί για δουλειά το κοινό με αποθέωσε πολύ αγάπησα αυτό το νησί και το κόσμο της, τι όμορφα που ήταν. Σκάφτομαι συχνά την Κύπρο και θέλω να έρθω  για μια βόλτα.

Η άποψη σας για την πολιτική του τόπου ?

Δεν ασχολούμαι, αν και παρακολουθώ τα πάντα, καλά είναι να είμαστε ενήμεροι αλλά δεν δίνω καθόλου σημασία για να μην με στεναχωρεί το γεγονός  , αν και τον Μητσοτάκη τον αγαπώ πολύ αλλά άλλο εκείνο και άλλο τι γίνετε με τα πολιτικά θέματα, ξέρεις έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Πιστεύετε πως οι καλλιτέχνες αδικούνται από την πολιτεία και τους κυβερνώντες?

Μα φυσικά πολλές φορές και πάρα πολύ μάλιστα δεν τους λογαριάζουν καν και αυτό με θλίβει πολύ χωρίς θέατρο, τραγούδι, χορό, μουσική τέχνες σκεφτήκατε πως θα ήταν ο κόσμος ? αν και κάποτε το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν παρεξηγημένο θεατρίνα έλεγαν, θυμάμαι την μάνα μου ούτε για αστείο δεν ήθελε να ακούσει αλλά τελικώς το θέατρο με κέρδισε το κέρδισα με σεβαστικέ το σεβαστικά οι καλλιτέχνες είναι αναγκαίο στην ζωή όλων  μας.

Υπήρξε κάτι πάνω στην σκηνή που να ήταν κακό για εσάς ?  

Όχι ποτέ μα ποτέ όμως ήταν πάντα όλα τόσο όμορφα τόσο μαγικά συναίσθημα χαράς αγάπης , γλέντι τραγούδι (εδώ μας τραγουδά)

Πείτε μας για την καριέρα σας στην Αμερική?

Ήταν μια τραγουδίστρια τότε εδώ κοντά μου με όμορφη φωνή και θα πήγαινε στην Αμερική αλλά έμεινε έγκυος και δεν μπορούσε να πάει και με παρακάλεσε να πάω εγώ στην θέση της και ήμουν μόλις 17 ετών, της λέω όχι δεν πάω εγώ τώρα στην Ελλάδα έχω τις δόξες μου δεν το χρίζομαι, τελικά με πείσε και πήγα έκανα μια τεράστια καριέρα εκεί εκείνο το διάστημα και με πολλά χρήματα , είχα μεγάλες προτάσεις από μαγαζιά, όλη η Αμερική μιλούσε για την ελληνίδα. Γύρισα όμως πίσω γιατί είχα και μια σχέση με το Κωστόπουλο τότε, μετάνιωσα κάπως που ήρθα πίσω άλλο εντάξει έτσι έπρεπε να γίνει, άλλες εποχές τότε. 

Ο Μίμης Πλέσσας έγραψε ένα τραγούδι για εσάς το κορίτσι ζόρικο πείτε μας λίγο ?

Αχ ο Μίμης μου είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος κύριος από τους λίγους δεν υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι πίστεψε σε εμένα τον αγαπώ και τον ευχαριστώ.

 Πείτε μας λίγα λόγια για τν Ρένα Βλαχόπουλου  ?

Τι να πω για την Ρένα μου μοναδικό πλάσμα την λάτρευα με λάτρευε, μου έλεγε μόνο εσένα αγαπώ στον θέατρο μόνο εσένα Ζωζώ μου , περάσαμε οροφές στιγμές μαζί ,δυστυχώς έφυγε πολύ άσχημα από την ζωή κλειστή σε ένα υπόγειο δεν της άξιζε.

Για κλείσιμο θα ήθελε να μας πείτε  ένα όμορφο μήνυμα στο κόσμο ?

Να ηρεμίσει η πατρίδα μας με όλα αυτά , ο κόσμος να έχει αισιοδοξία αγάπη να αγαπά την ζωή όπως εγώ να πηγαίνουν θέατρο γιατί το θέατρο θεραπεύει, και τα οικονομικά να φτιάξουν για όλους να μην έχουν πρόβλημα κανένα.

Σας αγαπωωωω

One Reply to “Το eCosmoscy, στα σαλόνια της θρυλικής Ζωζώς Σαπουντζάκη. Η Καριέρα στην Αμερίκη, η ζώη της νύχτας και το “στέμμα” της βασίλισσας”

  1. Μπράβο Γιώργο μου συγχαρητήρια και εις ανώτερα με μεγάλες επιτυχίες φίλε μου στην καριέρα σου.🥰🥰💖💖💖🙏🙏

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *