Δύο δολοφονίες, σε λιγότερο απο ένα 24ωρο. Σαρώνουν τα πάντα οι αρχές

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας μετά και το δεύτερο μαφιόζικο χτύπημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λευκωσία με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης στεκόταν στη βεράντα του σπιτιού του, όταν δέχτηκε μια και μόνο σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή. 

Το πρώτο χτύπημα είχε σημειωθεί λιγότερο από δύο 24ωρα νωρίτερα στη Λεμεσό και θύμα κουκουλοφόρων που κυριολεκτικά γάζωσαν το όχημά του, ήταν ο 55χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος.

Χθες μάλιστα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία των δύο υπόπτων που φαίνεται να εμπλέκονται στο χτύπημα της Λεμεσού, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να βοηθήσει στην αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Εντατικές έρευνες

Αρκετά ήταν τα πρόσωπα που πέρασαν από χθες το πρωί την πόρτα του ΤΑΕ Λευκωσίας, μέλη του οποίου έκαναν έρευνες και σε γύρω διαμερίσματα.

Πλέον είναι ξεκάθαρο για το ΤΑΕ ότι ο δράστης ήταν στο πίσω χωράφι, διαφεύγοντας αμέσως μετά με όχημα, το οποίο ενδέχεται να οδηγούσε άλλο πρόσωπο.
 
Εξετάζεται την ίδια ώρα το ενδεχόμενο το καλοστημένο σχέδιο, το οποίο κρίνεται ως μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, να συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα, τα οποία βοήθησαν πριν και μετά τον φόνο.

Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα κάνει την ίδια ώρα φύλλο και φτερό τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, με το έργο να είναι δύσκολο, όπως φαίνεται από τον επαγγελματισμό που έδρασαν οι εκτελεστές.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Alpha στη Λεμεσό, ο φόβος για τρίτο χτύπημα πλανάται, γι’ αυτό και η αστυνομία έχουν θορυβηθεί και έχουν δοθεί οδηγίες σε συγκεκριμένα άτομα που απασχόλησαν και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Μιλώντας για τη χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό το φως των εξελίξεων, η Μαρίνα Χριστοδούλου από τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας, είπε πως κατά τη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και στις δύο υποθέσεις, την πορεία των εξετάσεων και λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Επίσης αξιολογήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής καθώς και αυτές που θα ακολουθήσουν, καθώς όπως είπε, και ο παραπέρα χειρισμός των υποθέσεων.

Συστάθηκαν εξάλλου ανακριτικές ομάδες και σε Λεμεσό και σε Λευκωσία, διενεργούνται εξετάσεις, λαμβάνονται καταθέσεις για να μπορέσει, είπε η κ. Χριστοδούλου, η αστυνομία να καταλήξει και σε κίνητρα και σε δράστες. Επίσης παραλήφθηκαν κλειστά κυκλώματα και αξιολογούνται πληροοφρίες για για τα δύο “χτυπήματα”, είπε.

Καμένο όχημα

Το όχημα το οποίο φαίνεται να συνδέεται με το φονικό του Μαυρομιχάλη, είναι το IX που εντοπίστηκε να φλέγεται 40 λεπτά μετά την εκτέλεση, στο χωράφι παρά την έξοδο Ιδαλίου.

Οι δράστες οδήγησαν εκεί το όχημα, το οποίο δηλώθηκε ως κλοπιμαίο λίγες μέρες πριν, το έλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά, με σκοπό να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο.

Ότι απέμεινε από το όχημα βρίσκεται υπό εξέταση από την Αστυνομία, η οποία ψάχνει για γενικό και άλλο υλικό, παρά το γεγονός ότι δεν έμεινε σχεδόν τίποτα στο καμένο όχημα.

Οι δράστες, εκτιμάται ότι έφυγαν από τη σκηνή του καμένου οχήματος με άλλο όχημα το οποίο δύσκολα θα εντοπιστεί, αφού στην ερημική περιοχή δεν υπήρχαν κάμερες.

Ωστόσο η Αστυνομία ψάχνει για μαρτυρίες περαστικών που τυχόν είδαν όχημα να φεύγει την ώρα που ξέσπασε στην πυρκαγιά.

Και στην περίπτωση Καλογερόπουλου, να θυμίσουμε ότι το όχημα των δραστών εντοπίστηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά, να φλέγεται, ενώ εντός του βρέθηκαν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα, ένα πολυβόλο και ένα πιστόλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *