Πεποισμένοι ότι έχουν κάνει λάθη οι δράστες της δολοφονίας Καλογερόπουλου. Σίγουροι για τους εκτελεστές οι αρχές

Ένα σημαντικό κλειδί έχει στα χέρια της η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία διερευνά την μαφιόζικη εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, είναι οι εκτελεστές του θύματος. Οι ανακριτές έχουν κλειδώσει στους δράστες, εντείνοντας τις προσπάθειές τους να εξασφαλιστούν περισσότερα τεκμήρια ως προς την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Πηγή: philenews.com – Iωάννα Μαντζιηπά

Οι έρευνες έχουν εντατικοποιηθεί ακόμη περισσότερο με τα μέλη της Αστυνομίας να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου μελετώντας καρέ-καρέ βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε διάφορα υποστατικά και σημεία, σε μεγαλύτερη ακτίνα από τις δύο σκηνές του εγκλήματος.

Σκοπός τους, να ξεκαθαρίσουν με ακρίβεια τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι δράστες πριν και μετά τη δολοφονία, αλλά και ποια ακριβώς διαδρομή έκαναν μετά τον εμπρησμό του οχήματος της εκτέλεσης. Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί ακόμη και πιθανές διαδρομές των εκτελεστών τις προηγμένες ημέρες.

Το βράδυ της Τέταρτης οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο εκτελεστών με τις κινήσεις τους να έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στον αυτοκινητόδρομο. Τα πρόσωπα των δύο ανδρών δεν διακρίνονται καθαρά, ωστόσο η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια το κοινό να βοηθήσει στην ταυτότητά τους ή και ακόμη στον εντοπισμό τους.

Την ίδια ώρα προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ένας εκ των δραστών και συγκεκριμένα ο οδηγός της μοτοσικλέτας έχει ακάλυπτο το πρόσωπό του ενώ δεν διακρίνεται να φοράει κάτι στα χέρια. Πρόκειται για άνδρα σωματώδη, με γενειάδα, ενώ ο συνεπιβάτης και δεύτερος εκτελεστής, είναι πρόσωπο που φοράει μάσκα (καρναβαλιών) όπως επίσης και μαύρα γάντια. Οι ανακριτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι δύο εκτελεστές έχουν κάνει λάθη αφήνοντας πίσω τους αρκετά στοιχεία.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει τεθεί και η μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από την περιοχή που έκαψαν το όχημα και τα φονικά όπλα. Και εδώ γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί από πού έχει κλαπεί και πότε. Αυτό ενδεχομένως να είναι ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που απεικονίζονται οι δύο εκτελεστές, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση, έλαβαν κάποιες πληροφορίες τις οποίες και αξιολόγησαν. «Κάποιες από αυτές έχουμε ήδη διερευνήσει, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προέκυψε ο,τιδήποτε. Όμως συνεχίζουμε».

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που θέλουν τον ένα εκ των δραστών να έχει μιλήσει στην κυπριακή διάλεκτο, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο». Πάντως, όπως πληροφορείται το philenews, από τις μαρτυρίες που έχουν περισυλλέξει οι ανακριτές της υπόθεσης, δεν φαίνεται να προκύπτει ότι οι δύο εκτελεστές μίλησαν στη σκηνή της μαφιόζικης δολοφονίας. Από την άλλη, οι ανακριτές, ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι Κύπριοι οι δράστες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκου επεσήμανε ότι η αξιολόγηση και η συλλογή πληροφοριών και κλειστών κυκλωμάτων, γινόταν από την πρώτη μέρα της δολοφονίας του Καλογερόπουλου, τονίζοντας ότι υπάρχουν αστυνομικοί που ασχολούνται μόνο με τον εντοπισμό, παραλαβή και αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. «Προσπαθούμε να καλύψουμε μια μεγαλύτερη περίοδο για να εντοπίσουμε τις κινήσεις των δραστών, τόσο πριν όσο και μετά».

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα οι Αρχές βρίσκονται στο σκοτάδι, διερευνώντας όπως έχει γράψει το philenews σε προηγούμενα ρεπορτάζ, παλιές πληροφορίες, παλιούς φακέλους ενώ έχουν κληθεί και αρκετά πρόσωπα τα οποία φαίνεται ότι είχαν διαφορές με το θύμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *