Φοβούνται οι γονείς: Μαθητές έρχονται στο σχολείο με μαχαίρια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα φαινόμενα βίαιων περιστατικών σε σχολεία ανά το παγκύπριο, την ώρα που γονείς καταγγέλλουν μαχαιροφορία μαθητών ακόμη και σε Δημοτικά Σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η δημοσιογράφος Κατερίνα Ιωάννου, το περιστατικό που εκτιλίχθηκε σε σχολική μονάδα της Αγίας Νάπας την Τρίτη κατά το οποίο γυναίκα κλώτσησε παιδί, δεν ήταν το πρώτο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά γονέας «πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και δε ξέρουμε πώς θα τελειώσει η μέρα και αν θα τα πάρουμε ζωντανά». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται ακόμη και μαχαιροφορία μαθητών Δημοτικού, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το ΥΠΑΝ να αποδεικνύονται ανεπαρκή.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά
Δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δε θα πρέπει να βγεις προς τα έξω η εικόνα πως τα δημόσια σχολεία «είναι ξέφραγκο αμπέλι».

Δημήτρης Ταλιαδώρος – Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ
«Είναι υποχρέωσή μας αυτά τα περιστατικά και να αναφέρονται στο Υπουργείο Παιδείας και να απενοχοποιηθούμε ότι ευθύνονται οι Διευθύνσεις των σχολείων εάν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά.Έχουμε σημαντική υποχρέωση / ευθύνη να αντιμετωπίσουμε εντός των σχολικών μας μονάδων αυτά τα περιστατικά…»

Το «μπαλάκι» των ευθυνών στο Υπουργείο Παιδείας έριξε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. 

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
«Αν δεν ασχοληθεί η Πολιτεία πρωτίστως δε θα λυθούν τα θέματα…Είναι ευθύνη του Υπουργείου, της Πολιτείας να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργεία εντός των σχολικών μονάδων. Εμείς παραδίδουμε τα παιδιά μας η ώρα 7:30 το πρωί στο σχολείο, σώα και αβλαβή και αρτιμελή και έτσι θέλουμε να τα παραλαμβάνουμε πίσω και χαρούμενα.»

Εάν κάποιοι παρεκτρέπονται, προσέθεσε, υπάρχουν οι νόμοι και οι κανονισμοί που πρέπει να εφαρμοστούν. 

Ζητούν φρουρούς για να παραδώσουν βαθμούς
Πρόκειται για ένα ζήτημα που άπτεται και της διαχειριστικής ικανότητας των διευθυντικών ομαδών επεσήμανε ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας. 

Ντίνος Έλληνας – Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών 
«Έτυχε η ώρα 10 το πρωί να καίγονται αίθουσες πολλαπλής χρήσης ενώ είναι όλοι στο σχολείο, έτυχε το πρωί να καίγονται αποχωρητήρια, έτυχε το πρωί να καίγονται καλάθοι…»

Ενώ αναφέρθηκε και στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που ζητούνται τις περιόδους παράδοσης των βαθμολογιών.

Ντίνος Έλληνας – Πρόεδρος Σχολικών Εφορειών 
«Είναι κατάντια όταν οι Διευθύνσεις των σχολείων, πριν να παραδώσουν βαθμούς, δυο τρεις μέρες, ειδοποιούν τις Σχολικές Εφορίες να βάλουμε φρούρηση, γιατί η εκτόνωση των μαθητών που δε θα ικανοποιηθούν από τους βαθμούς που θα πάρουν, θα είναι πάνω στη σχολική μονάδα ή πάνω στα αυτοκίνητά τους ή οπουδήποτε αλλού.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *