Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι αποκαλύψεις ICIJ για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται από χθες το βράδυ οι αποκαλύψεις των 270 δημοσιογράφων του ICIJ για τη σχέση του κυπριακού τομέα υπηρεσιών με Ρώσους ολιγάρχες. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, με βάση τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες του Οργανισμού, που αξιολογούνται ενδελεχώς. 

«Εξετάζουμε όλα τα μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν και εάν υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ως κυβέρνηση θα λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο και θα στείλουν το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οικονομία και το σύστημα είναι άριστα θωρακισμένο και να πούμε ότι σήμερα το πλαίσιο που περιβάλλει το χρηματοοικονομικό μας σύστημα, με βάση και εκθέσεις, είναι από τα αυστηρότερα διεθνώς»

Ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι κάποιες από τις υποθέσεις που παρουσιάζονται στην έρευνα του ICIJ βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση από την Αστυνομία και με οδηγίες του Αρχηγού της Δύναμης Στέλιου Παπαθεοδώρου, τίθενται σε προτεραιότητα. 

«Κάποιες των ενεργειών που αναφέρονται στα δημοσιεύματα είναι ήδη εις γνώση των αρχών και αυτή άλλωστε ήταν και τοποθέτηση των αρμόδιων Υπουργείων που ρωτήθηκαν ή των αρμόδιων αρχών. Να πω ότι ανταποκριθήκαμε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Να πω ότι αναφέρονται σε ενέργειες που παραβιάζουν είτε κυρώσεις, είτε κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν εντοπίζουν νομικό ή θεσμικό κενό.»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε τροχιά ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή παράκαμψη κυρώσεων.

«Αυτό που προέχει είναι η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας μας, για την οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μέτρα και αποφάσεις που την έχουν αναβαθμίσει και σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *