Για φασίστικα προγκρόμ απο πλευράς του ΕΛΑΜ έκανε λόγο ο Λουκαϊδης, σήκωσε το γάντι ο Χρίστου. “Θα μας μιλήσουν για δημοκρατία οι υποστηρικτές τρομοκρατιών οργανώσεων;”

O κακός χαμός έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αναφορές σε φασιστικά πογκρόμ, Πέμπτη Φάλαγγα, οι οποίες και έφεραν την έντονη αντίδραση και την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής.

Την ώρα που συζητείτο προς ψήφιση νομοσχέδιο για υιοθέτηση του αναθεωρημένου Χάρτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων για μια μη Ρατσιστική και χωρίς Αποκλεισμούς Κοινωνία, η συζήτηση ξέφυγε και πήγε στο Μεταναστευτικό.

Στην δική του ομιλία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ανέφερε ότι

«Η ακροδεξιά είναι και σε αυτόν τον χώρο, έχει ευθύνες για τα φασιστικά πογκρόμ σε Λεμεσό και Χλώρακα»

Όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε:

«Θα μας μιλήσουν για δημοκρατία οι υποστηρικτές τρομοκρατιών οργανώσεων; Η Χαμάς είναι μια δημοκρατικά εκλελεγμένη κυβέρνηση, ή μήπως οι σημαίες του FSA που ανέμιζαν σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, εκπροσωπούν το πνεύμα της δημοκρατίας;»

Συνεχίζοντας με το ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος αυτή την στιγμή, είναι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Σχολιάζοντας ότι 

«Με την ανοχή μας δημιουργούμε μια Πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας»

Στη συζήτηση που προηγήθηκε το ΕΛΑΜ μίλησε για χάρτη «μιας ομάδας περιθωριοποιημένων αριστερών και πράσινων κομμάτων» και υποστήριξε ότι η κυπριακή βουλή δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να τον υιοθετήσει.

Την ώρα που η κατάσταση πήγαινε να ξεφύγει, παρενέβη η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία πήρε τον λόγο σε έντονο ύφος.

Έκανε αναφορά στην ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας, τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση του ρατσισμού και την υπεράσπιση των θεμελίων του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού.

Αννίτα Δημητρίου-Πρόεδρος της Βουλής
«Πρέπει να υπερασπιστώ το κοινοβούλιο, τους συναδέλφους και την δημοκρατία. Λέχθηκε πριν λίγο ότι αυτό το ψήφισμα ετοιμάστηκε από κάποιους περιθωριακούς. Αυτοί οι περιθωριακοί είναι οι συνάδελφοί μου, που υπηρετούν το Συμβούλιο της Ευρώπης, και θα τους υπερασπιστώ ως πρόεδρος του Σώματος, και έχουν όνομα και επίθετο. Είμαι πολύ περήφανη για αυτούς. Και ονομάζονται Γιώργος Λουκαϊδης, Κωστής Ευσταθίου, Νίκος Τορναρίτης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.»

Εν τέλει η Βουλή ενέκρινε το ψήφισμα με 33 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον, αυτές των Βουλευτών του ΕΛΑΜ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *