Τις επόμενες ημέρες η απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την chevron

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει τελική απάντηση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», την ώρα που η διαπραγμάτευση με τη Chevron βρίσκεται σε «ευαίσθητο σημείο», όπως ανέφερε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Γιάννης Αντωνίου – Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Εμείς θέλουμε να υλοποιηθεί η συμφωνία του ’19 και να προχωρήσει το έργο. Εμείς θέλουμε το συντομότερο να έρθει το φυσικό αέριο, να αξιοποιήσουμε το φυσικό αέριο. Και ο διακυρηγμένος στόχος της Κυβέρνησης, η στρατηγική μας είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρουμε κυπριακό αέριο, φθηνό αέριο, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου, η συμφωνία προέβλεπε τα εξής. 

Γιάννης Αντωνίου – Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Να γίνει μια γεώτρηση, αυτή είναι μια υποχρέωση της εταιρείας, την οποία υποχρέωση έχει υλοποιήσει. Η δεύτερη υποχρέωση της εταιρείας ήταν να υποβάλλει τεχνοοικονομική μελέτη. Το δεύτερο αυτό ορόσημο δεν έχει υλοποιηθεί. Ενώ η εταιρεία θα έπρεπε να αρχίσει την υλοποίηση της τεχνοοικονομικής μελέτης, ήρθε και ζήτησε αλλαγές στην αρχική σύμβαση του ’19.

Διαβάστε επίσης:

Στόχος είναι το «win-win» λέει ο Παπαναστασίου για τις συζητήσεις με Chevron
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσέθεσε ότι θα πρέπει να γίνει ένα βήμα πίσω και από τις δύο πλευρές, προκειμένου η συμφωνία να υλοποιηθεί, διαβεβαιώνοντας ότι από πλευράς Λευκωσίας θα καταβληθεί η απαραίτητη προσπάθεια για να υπηρετηθεί η στρατηγική. 

Γιάννης Αντωνίου – Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Μπορεί να δώσουμε κάτι, για να κερδίσουμε στο τέλος να έχουμε φυσικό αέριο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Καταλήγοντας, ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι ένα πιθανό ναυάγιο της συνεργασίας με την κοινοπραξία συνεπάγεται επιστροφή, κάτι που θα μας πάει «αρκετά χρόνια πίσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *