Χάνουν τα σπίτια τους για να κρατηθούν δίπλα στους ασθενείς τους στο εξωτερικό

Την οικονομική αρωγή του κράτους ζητούν οι συνοδοί ασθενών που χρήζουν νοσηλειας στο εξωτερικό, καθώς αρκετές είναι οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν μέχρι και πρόβλημα επιβίωσης λόγω του παρατεταμένου διαστήματος που πρέπει να μείνουν με το οικέιο τους πρόσωπο εκτός Κύπρου.

Και ενώ το θέμα μεταφέρθηκε προσφάτως στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Πάμπος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, έκανε λόγο πως οι αρμόδιοι πρέπει να ακούσουν τις θέσεις των ίδιων των ασθενών, καθώς το ζήτημα δεν είναι καθόλου γραφειοκρατικό.

Αφού τόνισε πως ο κάθε ένας ασθενής που μεταβαίνει στο εξωτερικό, πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται, και είναι ευθύνη της πολιτείας να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των πολιτών της. Όπως αναφέρθηκε στη Βουλή, συγκεκριμένος Σύνδεσμος διέθεσε μισό εκατομμύριο ευρώ μέσα σε κάποιους μήνες σε οικογένειες που ήταν στο εξωτερικό.

Ενώ δεν λείπουν και τα παραδείγματα οικογενειών που έφτασαν στο σημείο χάσουν το σπίτι τους, για να μπορέσει ο ασθενής τους να έχει έναν άνθρωπο δικό του στο πλευρό του

Πάμπος Παπαδόπουλος-Πρόεδρος ΟΣΑΚ
Ξέρετε πόσες οικογένειες έχουν μπει υποθήκες; Έχουν χαθεί σπίτια. Και αυτό το λέμε στην κυριολεξία. Ή έχουν υποχρεωθεί να βρουν λεφτά από διάφορες πηγές για να μπορέσουν να κρατηθούν στο εξωτερικό για τα θέματα της υγείας τους

Καταλήγοντας με το ότι αν το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται να θεσμοθετήσει κάποια κριτήρια για χρηματοδότηση, αυτό είναι καλοδεχούμενο, αρκεί να έχουν και οι ασθενείς θέση και λόγο, ακριβώς λόγω της εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτουν όλα αυτά τα χρόνια.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *