Φτάνει στην Κύπρο η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό για τη Γάζα

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να συγκεντρωθεί στην Κύπρο η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό για την Γάζα, ενώ και το Κατάρ μετέφερε την προθυμία του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να συνδράμει την πρωτοβουλία για τον διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε επίσης ότι ο Εμίρης του Κατάρ μετέφερε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη την πρόθεση του εμιράτου να συνδράμει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην στελέχωση πλωτού νοσοκομείου της Γαλλίας στην περιοχή ανοικτά της Γάζας, να βοηθήσει στην επιθεώρηση της διαδικασίας ελέγχου του περιεχομένου των κιβωτίων με ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Λάρνακας, αλλά και στην δημιουργία μιας λιμενικής υποδομής στη Λωρίδα της Γάζας για την άμεση παράδοση της βοήθειας.

Θα χρησιμοποιηθεί το λιμάνι της Λάρνακας για την ανθρωπιστική βοήθεια, εξήγησε ο κ. Αντωνίου, λόγω της εγγύτητάς του με το αεροδρόμιο της πόλης, καθώς οι περισσότερες χώρες θ’ αποστείλουν βοήθεια αεροπορικώς.

Ανάλογα με την τελική ποσότητα βοήθειας που θα συγκεντρωθεί σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, χρειώδη και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συνέχισε, αλλά και ανάλογα με τα τεχνικά ζητήματα που θα προκύψουν, θα αποφασιστεί τελεσίδικα ο τρόπος αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *