Συνεχίζεται η «κόντρα» Προεδρικού-Ελεγκτικής για επιδόματα και υπερωρίες

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Προεδρικό και Ελεγκτική Υπηρεσία με φόντο τη διαρροή έκθεσης του προσχεδίου της έρευνας της Ελεγκτικής αναφορικά με τα επιδόματα και τις απολαβές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη την περίοδο μέχρι το 2018. Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα και τις αιχμές του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Αντωνίου, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανέρχεται με αφορμή νέες δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε δηλώσεις του Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ραδιόφωνο ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και fake news, ο Γενικός Ελεγκτής έγραψε στο twitter πως «ντράπηκε και η ντροπή».

Κληθείς χθες στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», περί ανάγκης επιστροφής χρημάτων από υπερωρίες και επιδόματα στα δημόσια ταμεία, ο κύριος Αντωνίου είπε «δεν είθισται η Προεδρία ή άλλος θεσμός να ενημερώνονται από διαρροές, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σε ταξίδι στο εξωτερικό.» 

«Είναι άκομψο, για να το πω με πολλή ευγένεια, αυτό που έγινε από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Επί της ουσίας, θα δοθεί απάντηση στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται.»

Ο κύριος Αντωνίου υπέδειξε ότι η διαρροή του προσχεδίου δεν έγινε από την Προεδρία καθώς «δεν είναι υπέρ της» και σημείωσε ότι η περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι εντελώς διαφορετική» από την περίπτωση του διορισμού της Δόξας Κωμοδρόμου στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *