Ανευ προήγουμενου η κόντρα Γ.Ε – Προέδρου. Φραστική επίθεση σε υπάλληλο της Ελεγκτικής απο αποσπασμένη υπάλληλο της Προεδρίας

Συνεχίζεται η κόντρα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με το Προεδρικό, με την πρώτη να δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν γύρω από τον έλεγχο της δημόσιας σύμβασης, η οποία αφορούσε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στην προεδρική κατοικία.

Απαντώντας σε αναφορές του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε επεισοδιακό έλεγχο των εργασιών, σε φραστική επίθεση από υπάλληλο που είναι αποσπασμένη στην Προεδρία εις βάρος λειτουργών της Υπηρεσίας, σε απαγόρευση εισόδου στον χώρο των εργασιών από την Πρώτη Κυρία και σε επακολουθούμενη επιθεώρησηπαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Ελεγκτή, κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφορμή της συγκεκριμένης ανακοίνωσης υπήρξαν σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον ΑΝΤ1, ο οποίος αναφέρθηκε σε παρουσία του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή στις εργασίες ανακαίνισης στο Προεδρικό Μέγαρο και σε δήθεν επιμονή του να εισέλθει και να επιθεωρήσει ο ίδιος το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει λόγο για προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές από πλευράς Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τον οποίο καλεί να ενημερώνεται σωστά, προτού εκφραστεί.

Παραθέτει, δε, όπως υποστηρίζει, τα αληθή γεγονότα, ως ακολούθως:

«Στο πλαίσιο ελέγχου της δημόσιας σύμβασης που αφορούσε εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στην προεδρική κατοικία στον 1ο όροφο του Προεδρικού Μεγάρου, στις 6 Ιουλίου 2023 δύο λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επισκέφτηκαν, μετά από συνεννόηση, το Προεδρικό Μέγαρο για επιθεώρηση των εργασιών.

 Κατά την παρουσία τους στο χώρο έξω από το γραφείο του Πρόεδρου, όπου γίνονται οι διαπιστεύσεις των πρέσβεων και οι διαβεβαιώσεις των επισήμων, η μία λειτουργός μας επιχείρησε να φωτογραφήσει κάποιες εργασίες που είχαν γίνει. Τότε δέχθηκε φραστική επίθεση από υπάλληλο που είναι αποσπασμένη στην Προεδρία, η οποία της ζήτησε να διαγράψει τη φωτογραφία. Μετά από αυτό, ζήτησαν από τους συναδέλφους να παραδώσουν τα κινητά τους.

Στη συνέχεια οι δύο λειτουργοί, ανέβηκαν με συνοδεία στον πάνω όροφο όπου γίνονταν οι εργασίες, όπως ήταν η συνεννόηση. Η Πρώτη Κυρία τους απαγόρευσε να εισέλθουν στους χώρους όπου είχαν γίνει εργασίες με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Οι συνάδελφοι αποχώρησαν.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Ελεγκτής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι πρόκειται για δημόσιο έργο και ότι, λόγοι αρχής, επιβάλλουν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη/έλεγχος, αφού δεν μπορεί να δημιουργηθεί προηγούμενο ότι μπορεί να διεξάγεται δημόσιο έργο και σε αυτό να μην έχουν πρόσβαση οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και εισηγήθηκε στον Γενικό Ελεγκτή όπως, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, είναι παρόντες και οι ίδιοι. Ο Γενικός Ελεγκτής ανάφερε ότι δεν το θεωρούσε αυτό σωστό όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε. Ο Γενικός Ελεγκτής, από σεβασμό στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμφώνησε.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2023. Παρόντες από την Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, η Διευθύντρια Τεχνικού Ελέγχου και οι δύο λειτουργοί που είχαν παραστεί στην επίσκεψη της 6ης Ιουλίου. Η συνάντηση έγινε στο χώρο όπου συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Μόλις προσήλθε στο χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Ελεγκτής, ενώπιον όλων, εισηγήθηκε όπως οι δύο αξιωματούχοι παραμείνουν σε εκείνο στο χώρο, ώστε στον πρώτο όροφο να ανέβουν μόνο οι υπηρεσιακοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε όπως ανεβούν και ο ίδιος με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και έγινε.

Καταληκτικά, η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγείται προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «προτού εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για κάποιο πρόσωπο, τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *