Έσπασαν την ωμοπλάτη 13χρονου σε Γυμνάσιο

Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, εξαιτίας του οποίου ένας μαθητής κατέληξε λιπόθυμος και με σοβαρό κάταγμα στο προαύλιο του γυμνασίου που φοιτά.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», πριν από μερικές μέρες τρεις μαθητές φέρεται να σήκωσαν στον αέρα 13χρονο, τον οποίον και έριξαν στο έδαφος. Από την πτώση ο μαθητής έχασε τις αισθήσεις του και κλήθηκε στο σχολείο ασθενοφόρο. Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο μαθητής από γιατρούς, διαπιστώθηκε ότι έσπασε η ωμοπλάτη του, όμως, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Το εν λόγω περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε γυμνάσιο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν, στο περιστατικό εμπλέκονται τρεις μαθητές, ένας εκ των οποίων είχε λάβει πρόσφατα αποβολή για τραυματισμό άλλου παιδιού. Αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο εν λόγω σχολείο, στην παρουσία εμπλεκόμενων φορέων.

Στο μεταξύ, η σχολική μονάδα φαίνεται ότι προχώρησε με δράσεις διαχείρισης του περιστατικού. Μάλιστα, επειδή ο μαθητής αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρό κάταγμα, υπάρχουν σκέψεις για να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη φοίτησή του, είτε με κατ’ οίκον, είτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στον «Φ» πηγή από το υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης ενημερώθηκε απόγευμα για το περιστατικό και την επομένη το πρωί ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης ζήτησε έκθεση γεγονότων από το σχολείο και από τον επαρχιακό επιθεωρητή. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που αφορά θέματα σχολικής βίας.

Ο «Φ» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζο Κωνσταντίνου, ο οποίος μας ανέφερε γενικότερα για τη βία στα σχολεία, ότι τους ανησυχεί το ζήτημα και ότι είναι «λυπηρό να βλέπουμε παιδιά να προχωρούν σε βίαιες πράξεις».

Πρόκειται για κοινωνικό θέμα, όμως, μεταφέρεται και στο χώρο του σχολείου, είπε, και πρόσθεσε: «Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα. Γι’ αυτό και προχωράει το Υπουργείο με νέα μέτρα, τα οποία και στη

ρίζουμε. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει το ρόλο του. Εμείς, οι γονείς τον δικό μας. Τα παιδιά να μάθουν να λύνουν τις διαφορές τους με άλλους τρόπους. Οι εκπαιδευτικοί να αντιληφθούν ότι είναι και παιδαγωγοί. Πρέπει να συνεργαστούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *