Καταγγέλνει παράνομο σκάναρισμα κουπονιών σε άπορους μαθητές, το κλαδικό συμβούλιο εκπαιδευτικών ΙΣΟΤΗΤΑ . Tι αναφέρει ο Σαββίδης

Το Κλαδικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την παράνομη και αυθαίρετη εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος σκαναρίσματος κουπονιών σε κάποια δημόσια σχολεία, για τη διανομή δωρεάν προγεύματος σε άπορους μαθητές/μαθήτριες.

Σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος των εκπαιδευτικών ισότητας κ. Αλέξιος Σαββίδης, η εγκατάσταση αυτού του συστήματος έγινε αυθαίρετα από τις διευθύνσεις των συγκεκριμένων σχολείων χωρίς γραπτή εξουσιοδότηση ή έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλες αρμόδιες αρχές, αποτελώντας σαφή παράβαση διαδικαστικών κανόνων.

Καταδικάζουμε την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθώς και τον εργασιακό εκφοβισμό που υφίστανται οι υπεύθυνοι των κυλικείων. Προκαλεί ιδιαίτερη αγανάκτηση η στιγματιστική και εξευτελιστική μεταχείριση των άπορων μαθητών μας, που μετατρέπονται σε απρόσωπα ‘barcodes’, ενισχύοντας τον κοινωνικό διαχωρισμό.

Σημειώνουμε ότι το κόστος εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής από ιδιώτη είναι πέραν των €300, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών/μαθητριών για λόγους που αφορούν την σίτιση/ένδυση/υπόδυση.

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν για την απόσυρση αυτού του παράνομου συστήματος και να λάβουν μέτρα ενάντια σε όσους προχώρησαν σε αυτή την απαράδεκτη πράξη. Προτείνουμε την εξεύρεση πιο ανθρώπινων και δίκαιων τρόπων για την υποστήριξη των μαθητών μας που έχουν ανάγκη, αντί για λύσεις που τους εκθέτουν και τους στιγματίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *