Επιζώντες του φεστιβάλ Nova που έπεσαν θύματα της Χαμάς αναζητούν θεραπεία στην Κύπρο

«Πώς μπορούν οι επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova να διαχειριστούν τα τραύματα τους;», διερωτάται το δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland. «Περίπου 50 από τους επιζώντες της επίθεσης στο φεστιβάλ, προσπαθούν να μάθουν να επεξεργάζονται τις τραυματικές αναμνήσεις στα πλαίσια μιας πενθήμερης παραμονής για αποθεραπεία σε ένα ισραηλινό κέντρο ευεξίας νοτιοδυτικά της Πάφου στην Κύπρο».

Ο Ραβίνος Άριε Σέγιεβ Ρασκίν από τη μικρή εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο εξηγεί στο RND πως το πρόγραμμα παρέχει βοήθεια ήδη στην «έκτη ομάδα περίπου 50 επιζώντων από την επίθεση που μεταφέρθηκαν πρόσφατα στην Κύπρο». «Το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το Ισραήλ και οι φθηνές αεροπορικές πτήσεις έκαναν την Κύπρο ιδανικό προορισμόγια μια τέτοια διαμονή – ως ένα μέρος γαλήνης, όπου οι πληγέντες θα μπορούσαν εκεί να αναρρώσουν κάπως».

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδιωτικές εταιρείες, στοχεύει να δώσει «τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τον πόνο και το άγχος των γεγονότων αυτών», αναφέρει το RND. «Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής και συζητήσεις – ενώ στις καθημερινές συνεδρίες προστίθενται μαθήματα γιόγκα, διαλογισμός, ρεφλεξολογία, μασάζ και βελονισμός»

«Ο ραβίνος έχει ξεκινήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα αποθεραπείας στην Κύπρο για γονείς που έχασαν παιδιά τους κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», καταλήγει το δίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *