Καταγγέλλουν Ξενοφώντος για απειλές, διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το Προεδρικό

Αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για όσες μέρες χρειαστεί, μέχρις ότου η κυβέρνηση αυξήσει το χρηματικό ποσό που προορίζει ως κρατική ενίσχυση προς τον αγροτικό κόσμο, δηλώνουν πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί. 

Από νωρίς το πρωί έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στη λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόσυρση της πρότασης του Υπουργού Γεωργίας Πέτρου Ξενοφώντος για καταβολή ποσού ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κυριάκος Καϊλάς κατήγγειλε απειλές από τον Υπουργό Γεωργίας και εξήγγειλε ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών θα είναι διαρκείας.

«Έχει κάθε συμπολίτης μας δικαίωμα να εκφράσει τη δυσαρρέσκεια του, εάν κάτι δεν συμφωνεί, με ειρηνικό τρόπο. Ζητήσαμε ακόμη και τη συνδρομή της Αστυνομίας και δεν προκαλέσαμε πρόβλημα σε κανέναν συμπολίτη μας και το μόνο που εισπράξαμε είναι η τιμωρητική απόφαση του Υπουργού που μου είπε επί λέξη «Εάν πάτε στο Προεδρικό, ξεχάστε τη βοήθεια. Εμείς δεν λειτουργούμε υπό απειλές, εμείς λειτουργούμε με το δίκαιο του αιτήματος.»

Ο κύριος Καϊλάς έκανε λόγο για τιμωρία αυτών που φέρνουν το φαγητό στο τραπέζι του κόσμου και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για επίλυση του ζητήματος «καθώς είπε ότι θέλει να αυξήσει τις εξαγωγές κυπριακών προϊόντων»

«Θα μπορούσαμε να κλείσουμε φρουταρίες και υπεραγορές για τέσσερις ημέρες και να μείνει ο κόσμος χωρίς τρόφιμα. Ποιοι θα έφταιγαν; Εμείς ή οι άλλοι. Άρα όλοι πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις»

Ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου είπε ότι τα περιθώρια διαλόγου μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης έχουν εξαντληθεί και πως «εμείς δεν θα ζητήσουμε τίποτα από κανένα»

«Θα μείνουμε εδώ και θα περιμένουμε μέχρι να βγουν έξω και να μας πουν τι σκέφτονται να κάνουν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *