Μετά την καταγγελία που ανέδειξε το ecosmoscy…” βλέπει” στοχοποίηση το σκανάρισμα κουπονιών άπορων μαθητών ο Kωνσταντίνου

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση και χρήση συστήματος σκαναρίσματος κουπονιών άπορων μαθητών – δικαιούχων δωρεάν προγεύματος σε σχολικές μονάδες, θέμα που έφερε πρώτο στο φως το ecosmoscy , μέτα και την καταγγελία του Κλάδου ισότητας εκπαιδευτικών ότι προχώρησαν αυθαίρετα σε σκαναρίσματα κάτι που ήταν εν αγνοία του Υπ. Παιδέιας .

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή του Υπουργείου Παιδείας.

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
Δεν είχε γνώση καμία υπηρεσία που έχει σχέση με τη συγκεκριμένη δράση που γίνεται στα σχολεία. 

Διαβάστε επίσης:

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
Έχουν αγοράσει από ιδιωτική εταιρεία και έχουν προμηθευτεί ένα application το οποίο το έχουν περάσει πάνω στα κινητά και με ένα barcode, ο μαθητής για να πάρει το σάντουιτς του, το παιδί αυτό που είναι άπορο πρέπει να διαθέτει smartphone, να περάσει πάνω το application, να πάει στον κυλικειάρχη, να του το σκανάρει, να περάσουν μέσα τα στοιχεία του και να του παραδώσει το φαγητό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εγείρει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, σοβαρά θέματα προσωπικών δεδομένων, αλλά και διακρίσεων.

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
Ένας μαθητής για να πάρει φαγητό πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει κινητό και smartphone; […] Δε μπορεί μπροστά στους υπόλοιπους ένας μαθητής και ξαφνικά να πρέπει να βγάλει το κινητό πάνω να το σκανάρει μπροστά σε όλους για να του δώσουν το σάντουιτς, δηλαδή με λίγα λόγια να φωνάζουμε σε όλους τους μαθητές μέσα στο σχολείο ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είναι στην κατηγορία των απόρων και παίρνει δωρεάν σάντουιτς. 

Έως τώρα, η διαδικασία προέβλεπε προσωπική ενημέρωση του ιδιοκτήτη του κυλικείου ώστε να παρέχεται διακριτικά το πρωινό στους άπορους μαθητές. 

Ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε την έλλειψη οποιασδήποτε έγκρισης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να παρέχεται βοήθεια, χωρίς στοχοποίηση των μαθητών. Παράλληλα, το Υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε διευθετήσεις εντός της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *