Λιθοβόλησαν μαθήτρια στην Πάφο – 25% των παιδιών θύματα εκφοβισμού

Θύμα λιθοβολισμού έπεσε μαθήτρια σε τεχνική σχολή στην Πάφο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή Χρύσανθου Σαββίδη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με τον βουλευτή Χρίστο Χριστοφίδη να προσθέτει ότι ο σχολικός εκφοβισμός λαμβάνει πλέον, μορφή συμμοριών.

Στη διάρκεια συζήτησης για τον σχολικό εκφοβισμό, υπογραμμίστηκε ότι 25% των μαθητών στην Κύπρο είναι θύματα βίας και ότι το 2% είναι παιδιά με έντονα αποκλίνουσα συμπεριφορά. Αυτά προκύπτουν με βάση τα αποτελέσματα έρευνας που διεξάγει για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας, ο καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κώστας Φάντης.

Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν και με τα συμπεράσματα της διεθνούς αξιολόγησης PISA 2022, για το εν λόγω φαινόμενο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την Aστυνομία υπάρχει αύξηση στις υποθέσεις που εμπλέκονται ανήλικοι (όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον). Συγκεκριμένα το 2020 ήταν 451 υποθέσεις, το 2021 ήταν 496 και το 2022 ήταν 508.

Οι μαθητές, μέσω της ΠΣΕΜ, υπογράμμισαν ότι ένας στους τέσσερις μαθητές είναι θύμα εκφοβισμού και ότι πολύ περισσότεροι είναι θεατές τέτοιων περιστατικών. Σημείωσαν ακόμη ότι ο εκφοβισμός μαθητών συμβαίνει εντός και εκτός σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε ότι ετοιμάζεται νέο πλαίσιο, εγκύκλιοι, σχέδια δράσης για τη διαχείριση του φαινομένου. Αναφέρθηκε, παράλληλα, ότι η αύξηση της ενδοσχολικής βίας δεν είναι μόνο κυπριακό φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *