Μεγάλο το ποσοστο νεφροπαθών στην επ. Αμμοχώστου. “Χρειάζεται και τρίτος ιατρός”

Στόχος να εξυπηρετούμε ακόμη περισσότερους ασθενείς». Τάδε έφη ο δρ. Πάμπης Χαραλάμπους, ο νέος νεφρολόγος που στελεχώνει από 1η Δεκεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Μια εκκρεμότητα που έφερνε απίστευτη ταλαιπωρία στους αιμοκαθαρόμενους της επαρχίας.

Ο δρ. Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σχολιάζοντας πως πλέον η κατάσταση για τους νεφροπαθείς είναι σαφώς καλύτερη από ότι προηγουμένως.

«Στοχεύουμε βέβαια να έρθει και τρίτος ιατρός τώρα πια, οπότε να είναι καλύτερα στελεχωμένο το Τμήμα»

Πλέον, σύμφωνα με τον δρ. Χαραλάμπους, το Τμήμα εξυπηρετεί περί τους 20 ασθενείς σε ημερήσια βάση, στις δυο βάρδιες που λειτουργούν. Μια το πρωί και μια το απόγευμα. Συνολικά, 50 αιμοκαθαρόμενοι εξυπηρετούνται στην επαρχία.

Στόχος κατά τον δρ. Χαραλάμπους, σταδιακά το Τμήμα να μπορεί να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερους ασθενείς, καθώς αρκετοί που διαμένουν στην επαρχία Αμμοχώστου αναγκάζονται να ψάχνουν λύσεις στη Λάρνακα.

Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία να υπάρχει γιατρός με φυσική παρουσία κατά τη θεραπεία των νεφροπαθών.

Εξήγησε ότι η παρουσία ιατρού την ώρα της θεραπείας είναι απαραίτητη, καθώς η όλη διαδικασία είναι δύσκολη τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τους συγγενείς τους

«Πρέπει να είναι παρών. Γιατί είναι μια δύσκολη διαδικασία, και για τον συγγενή και για τους ασθενείς τους. Όταν έρχεται κάποιος στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας, αλλάζει ο τρόπος ζωής του. Πέραν του ότι τον εξυπηρετούμε κατά τη διάρκεια, και τον προσέχουμε κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης, πρέπει να τον προσέχουμε σε όλη του τη ζωή από εκεί και πέρα. Πρέπει να έχουμε μια στενή επαφή, και αυτή δεν γίνεται εξ’ αποστάσεως»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ecosmoscy,το ποσοστό των νεφροπαθών είναι τεράστιο, γεγονός που δεν αρκούν ακόμη και δυο ιατροί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *