Πατέρας Τοπαλούδης ατο ecosmoscy. «Θα ηχεί πάντα στα αυτιά μου το «θα σας βρει ο μπαμπάς μου»

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Για πρώτη φορά, σε Κυπριακό ΜΜΕ, μίλησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 , από δύο πρόσωπα.

Πέντε χρόνια μετά ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας μιλά για πρώτη φορά σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης…

Μιλώντας στο ecosmoscy, σε σχέση με την περιβόητη αποζημίωση που ζήτησε η οικογένεια, ο κ Τοπαλούδης είπε πως: «Αυτά τα λεφτά, τα οποία εχούμε κάνει αγωγή, η οποία το ποτέ θα εκδικαστεί δεν τον γνωρίζουμε. Εμείς με αυτά τα λεφτά σκοπός μας είναι να κάνουμε κάποιες δράσεις ενάντια στην βία κατά των γυναικών, στις γυναικοκτονίες, στους βιασμούς, οποίες δράσεις μπορούμε να κάνουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έχουν γίνει «σύμβολο» για όλα τα παιδιά που υπόκεινται βία.

Σε ερώτηση εάν τα τελευταία λόγια της αδικοχαμένης κοπέλας που ήταν «Θα σας βρει ο μπαμπάς μου» έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη του, ο κ. Τοπαλούδης. «Τα πάντα έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη μας. Ακόμη και τα τελευταία της λόγια που ήταν «θα σας βρει ο μπαμπάς μου. Θα μείνει για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας όταν ήμασταν εκεί, με τον αδελφό μου, να βγάλουμε το πτώμα από την θάλασσα και να το μεταφέρουμε στο Διδυμότειχο… Τι να σας πω…»

Σε ερώτηση αν πιστεύει αν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ο κ. Τοπαλούδης, είπε πως: « Δικαστές υπάρχουν, πολιτικοί δεν ξέρω αν υπάρχουν, αν ακούνε και αφουγκράζονται, αυτά που φωνάζουμε οι άνθρωποι της ελληνικής κοινωνίας».

Στην συνέχεια της συζήτησης μας, αναφερθήκαμε ότι έπειτα από την γυναικοκτονία της Ελένης συνέβησαν και άλλες γυναικοκτονίες. Στο σημείο αυτό ο κ. Τοπαλούδης, αναφέρθηκε και στην γυναικοκτονία που συνέβησε στην Σαλαμίνα. «Ήμουν καλεσμένος από την ΕΣΗΕΑ σε ένα συνέδριο, και σε κάποια στιγμή μίλησα και εγώ με την σειρά μου για το μπουλινγκ, και για την βία κατά των γυναικών, έμαθα ότι έγινε μια άλλη μια γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα. Και εκεί που κάνεις διάφορες δράσεις με την ελπίδα να μειωθούν όλα αυτά, μαθαίνεις ότι γίνεται το κακό, και μετά ακολουθεί κι άλλο κακό , και έπειτα κι άλλο. Τι να πω…»

Σε ερώτηση εάν πιστεύει μήπως τελικά αναθρέφουμε τέρατα, ο κ. Τοπαλούδης είπε πως: «Πρωτίστως Μιχάλη, θεωρώ πως φταίει η οικογένεια. Είτε γιατί υπάρχει μια μάνα που δεν αγαπά αρκετά το παιδί της, είτε υπάρχει ένας πατέρας κακοποιητής, είτε ένας πατέρας που είναι παντελώς απών από την οικογένεια. Άρα η βασική πηγή του κακού είναι η οικογένεια. Και εκεί είναι που πρέπει να προσέξουμε. Βέβαια μεγαλώνοντας, το παιδί πάει σε ένα μεγαλύτερο στάδιο κοινωνικοποίησης που είναι το σχολείο και εκεί υπάρχουν οι παρέες. Μετά τα παιδιά επηρεάζονται παρά πολύ από τα Μέσα Ενημέρωσης, που παίζουν κατά την γνώμη μου καθοριστικό ρόλο. Εκεί δεν μπορεί ο γονιός να επέμβει δυστυχώς. Και ειδικά στο διαδύκτιο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο και φθάνουμε στο σημείο που φθάνουμε σήμερα.»

Ο κ. Τοπαλούδης , αναφέρθηκε και σε ένα συνταρακτικό γεγονός που τους συντάραξε: «Με παίρνει τηλέφωνο ξαφνικά μια κοπέλα, η οποία ζει στην Ελβετία, ζούσε σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, και μου λέει σας ευχαριστώ γιατί μου σώσατε την ζωή. Στον σταυρό που σας κάνω. Μας είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα ότι έμενε με ένα, ο οποίος την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά, και άκουγε όλα αυτά που λέγαμε σε διαφορά συνέδρια και μου είπε ότι βρήκε το θάρρος και την δύναμη να φύγει από όλο αυτό που βιώνει λόγο αυτών που λέγαμε σε διαφορά συνέδρια. Η κοπέλα αυτή είχε μείνει 38 κιλά, είχε πάει σε ένα σύλλογο κακοποιημένων γυναικών όπου εκεί βοηθήθηκε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αυτό το περιστατικό μας συγκλόνισε»

Κληθείς να απαντήσει ένα έχει δεχθεί ποτέ συγνώμη από την οικογένεια των δραστών ή ακόμη και από τους ίδιους τους δράστες ο κ. Τοπαλούδης είπε: « Όχι ποτέ δεν ακούσαμε καμία συγνώμη»

Καταλήγοντας ο πατέρας της Ελένης είπε «Όλοι μας έστω και ένα μικρό λιθαράκι να βάλουμε και καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μια ζωή, είναι ότι πιο σημαντικό για την κοινωνία μας. Αυτός είναι πλέον κανόνας ζωής για εμάς.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *