Στο περίμενε για το επίδομα του παιδιού της εδώ και 5 μήνες

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο περίμενε, εδώ και πέντε μήνες βρίσκεται μήτερα τριών παιδιών για το ΕΕΕ που δικαιούται το τρίτο της παιδί το οποίο πάσχει απο αυτισμό.

Όπως αναφέρει η γυναίκα στο ecosmsocy : “Έχω 3 μωρά τα 2 μου μωρά έχουν αυτισμό και ο μικρός μου 6 ετών διαγνώσθηκε από πέρυσι με δεπυ/αυτισμό και αρχίσαμε την διαδικασία για ΕΕΕ. Τον Οκτώβριο του 2022 έκανα αίτηση, μαζεψα όλα μου τα χαρτιά ότι μου ζήτησαν δηλαδή και τα πήγα και πήγαμε ιατροσυμβούλιο. Την πρώτη φορά και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2023 μας απέρριψαν οι ιατροί.

Συνεχίζοντας η γυναίκα ανέφερε πως είχε κακή αντιμετώπιση απο το ιατροσυμβούλιο….

“Μέσα στην ειρωνία δεν μου δώσανε τον χρόνο να τους εξηγήσω και το μόνο που έκαμε το παιδί μου ήταν να κάθεται πάνω μου, επειδή έχει άγχος αποχωρισμού. Μας είδαν μοναχά μόνο για 5 λεπτά και ήρθε η επιστολή και ήταν απόρριψη. Έπειτα απο αυτο κάνω ένσταση και ξανά από την αρχή όλα τα χαρτιά και ξανά πάμε τον Μάρτιο του 2023 ιατροσυμβούλιο μας είδαν άλλοι γιατροί, και έρχεται η επιστολή έγκρισης σπίτι μας. Στις 16 Ιουνίου 23 μέχρι και σήμερα δεν μου βάλανε ούτε κ ένα επίδομα για το μικρό μου παιδι! Μου ζήτησαν έξτρα χαρτιά αν είμαι πέντε χρόνια Κύπρο. Ήθελαν βεβαίωση από δουλειά που εγώ έχει 14 χρόνια να δουλέψω και του το είπα. Ηθέλανε αναλυτικά πόσα άτομα είμαστε στο σπίτι, αν έχουμε καταθέσεις. Μέχρι και ρεύμα ήθέλαν για 5 χρόνια έτσι ώστε να αποδείξω ότι μένω Κύπρο ενώ είμαι Κύπρια και ο άντρας μου Έλληνας που είναι 10 χρόνια Κύπρο και τα συμβόλαια από το ενοίκιο που νοικιάζουμε όλα αυτά τους τα έστειλα έχει τόσους μήνες και ακόμα μου λένε ότι εξετάζεται από λειτουργό”

Στο μεταξύ η γυναίκα αναφέρει πως : “Mίλησα τόσες φορές μαζι τους και τους λέω έχω και άλλα 2 μωρά με ιδιαιτερότητες και το μόνο που μου είπαν είναι να καμω υπομονή και δεν ειμαι μόνη μου.Όλα αυτά από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα. Και τα 3 μου μωρά παίρνουν φαρμακευτική αγωγή για την συγκέντρωση και την υπερκινητικότητα! Και το άλλο που έγινε πρόσφατα έπιασα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να ρωτήσω τι γίνεται με την αίτηση του παιδιού μου και μου λέει ο ΚΎΡΙΟΣ που απάντησε το τηλέφωνό μα μιλήσαμε πριν 1,5 μήνα και μου έκλεισε το τηλέφωνο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *