Με σφοδρές ενστάσεις η Θανατική ανάκριση Θανάση πριν την κατάθεση Σταυριανού

Με την ένορκη μαρτυρία του πρώην ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού συνεχίζεται σήμερα η τρίτη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου.

Ο Πανίκος Σταυριανός έχει ετοιμάσει συμπληρωματική έκθεση μετά και την εκταφή και εξέταση των οστών του Θανάση Νικολάου, η οποία έγινε πριν από τρία χρόνια.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Λητώ Καριόλου, ζήτησε όπως αποχωρήσει απο την δικαστική αίθουσα ο κ. Σταυριανός, δηλώνοντας ότι θα φέρει ένσταση στην ιατροδικαστική έκθεση που ετοίμασε και προτίθεται να καταθέσει, αναφέροντας ότι θέλει να εγείρει ένσταση σε κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν την μαρτυρία του.
«Το Σάββατο το πρωί μας παραδόθηκε νέα ιατροδικαστική έκθεση η οποία ετοιμάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Για ακόμη φορά η Νομική Υπηρεσία προχωρά σε μια ανεπίτρεπτη ενέργεια, να καταθέσει αυτή την έκθεση του κ. Σταυριανού. Η Νομική Υπηρεσία προσπαθεί να αποδείξει εδώ και 18 χρόνια μετά τον θάνατο του Θανάση Νικολάου ότι αυτός αυτοκτόνησε. Αυτή η απόπειρα αιφνιδιασμού είναι απαράδεκτη», σημείωσε η κ. Καριόλου.«Η Νομική Υπηρεσία κάθε άλλο αναζητεί πάρα την αλήθεια», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «συστηματικη και συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκάλυψης».
Η κ. Καριόλου σημείωσε ότι πρόκειται για μια έκθεση 49 σελίδων, η οποία παρουσιάζει άλλη εικόνα από την αρχική τετρασέλιδη έκθεση και τις δύο θανατικές ανακρίσεις, που έχουν γίνει. Αφού εστίασε σε πέντε λόγους για να μην γίνει αποδεκτή η νέα έκθεση του Πανίκου Σταυριανού, σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία τους έδωσε μόλις δύο εργάσιμες ημέρες για να μελετήσουν την έκθεση, γεγονός ανθρωπίνως αδύνατο.Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Σταυριανός δεν παρουσιάζει τη γνώμη του αντικειμενικά και αμερόληπτα για να γνωρίζει ότι θα ακολουθήσει ιδιωτική ποινική.
Μέσα σε μια μακράν ένσταση η κ. Καριόλου τόνισε ότι η έκθεση υπερβαίνει σε πολλά της όποιας πραγματοσυνής του.Ακολούθως τον λόγο πήρε η δεύτερη δικηγόρος της οικογένειας, Αθηνά Δήμα, η οποία ανάφερε ότι δεν πρόκειται για ένα υπόμνημα αλλά για μια νέα ιατροδικαστική έκθεση. «Το κόλπο της Εισαγγελίας» είναι ότι δεν πέρασε με το κ. Μαρνερίδη, προσπαθεί να το περάσει τώρα πλαγίως και με παρόμοια φρασεολογία».
Υπέδειξε μάλιστα ότι ο κ. Σταυριανός έκανε 9 μήνες να καταθέσει για μια έκθεση 4 σελίδων και τώρα έχει ετοιμάσει νέα έκθεση 49 σελίδων. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν γίνει αποδεκτή η νέα έκθεση του Πανίκου Σταυριανού θα πρέπει το δικαστήριο να δώσει χρόνο να ετοιμαστεί νέα έκθεση η οποία θα την αντικρούει.Από την πλευρά της εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη της για τα όσα τέθηκαν από την πλευρά της οικογένειας. Τόνισε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν είναι απέναντι από την οικογένεια, αντιθέτως τη στήριξε και ήταν δίπλα της. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας και ότι έγιναν αποδεκτά όλα τα αίτημα της οικογένειας.Η κ. Ξενοφώντος ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στις σφοδρές ενστάσεις που έγειρε η πλευρά της οικογένειας.Η θανατική ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου, έδωσε χρόνο στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας μέχρι την Παρασκευή για επιχειρηματολογία της ένστασης που έγειρε η οικογένεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *