Ανασχηματισμός: «Δεν θα ενημερωθείτε από αλλού», είπε στους Υπουργούς του ο ΠτΔ

Απαντήσεις στους Υπουργούς του για τις φήμες περί ανασχηματισμού έδωσε με την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα μάθουν από τον ίδιον οτιδήποτε τους αφορά.

«Ξέρω ότι βλέπετε τις φωτογραφιες σας. Έδωσα απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση για τους 18 μήνες. Σας προσεγγίζω σαν συνεργάτες. Αν έχω κάτι μαζί σας, να ξέρετε δεν θα ενημερωθείτε από αλλου. Ούτε απο εφημερίδες, ούτε από κανέναν. Έχουμε κανει ένα σημαντικό έργο αυτούς τους 10 μήνες, εσείς πρώτοι πρέπει να το αναδεικνύετε.»

Ο Πρόεδρος κάλεσε τους Υπουργούς να κλείσουν να αφτιά σε όσα ακούγονται και να παραμείνουν επικεντρωμένοι στον στόχο τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός και ότι το όνομα του δεν παίζει ανάμεσα σε αυτά που φέρονται να αλλάζουν, δήλωσε:

«Εγώ να πω ότι για το θέμα ήδη έχει εκφράσει τις θέσεις και απόψεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η μοναδική ανησυχία που έχω είναι για το τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσει η οικονομία μας να βρίσκεται σε μια καλή πορεία. Τα θέματα ανασχηματισμού είναι αποκλειστικά θέματα της αρμοδιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

Είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή.

«Αφορά τον πρόεδρο της δημοκρατίας δεν μας αφορά ως υπουργούς, έχουμε χρεωθεί ο καθένας ξεχωριστά ένα χαρτοφυλάκιο, προσωπικά είμαι αφοσιωμένος στο χαρτοφυλάκιο που μου έχει ανατεθεί και να αναφέρουμε ότι ο τουρισμός της χώρας μας έχει πάει πάρα πολύ καλά φέτος με πιο σημαντικό ότι το 2023 μετατρέπεται σε έτος αναφοράς για το λόγο ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

«Αυτή είναι αρμοδιότητα του Προέδρου, όπως μας έχει διορίσει έχει και την ευθύνη, έχει και όποιον άλλο λόγο χρειάζεται. Να μιλήσω για τον εαυτό μου, αν αποφασίσει να τελειώσει η θητεία μου ως Υφυπουργός, εναπόκειται στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εγώ οφείλω να σας αναφέρω ότι από την στιγμή που βρίσκομαι σε αυτή την θέση, δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, για να φέρω εις πέρας αυτό το πολυπόθητο έργο που έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προεκλογική του εκστρατεία, και όντως όπως βλέπετε και εσείς, αυτό παίρνει σάρκα και οστά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *