Τετραπλό θανατηφόρο: Εισηγούνται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό

Με την εισήγηση όπως διωχθεί ποινικά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, οι εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού διαβιβάζουν σήμερα το πρωί το φάκελο με τις εξετάσεις και τις έρευνες του τετραπλού θανατηφόρου που σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στη Λεμεσό, οδηγώντας στον θάνατο τέσσερα πρόσωπα.

Όπως πληροφορείται το philenews, οι εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού, εισηγούνται την ποινική δίωξη του 44χρονου οδηγού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί από τη Νομική Υπηρεσία αφού πρώτα μελετηθεί ο φάκελος.

Ακολούθως οι εξεταστές της Τροχαίας αφού λάβουν τις ανάλογες οδηγίες, αναμένεται γύρω στις 12 το μεσημέρι να οδηγήσουν τον 44χρονο οδηγό του διπλοκάμπινου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Η υπόθεση ανάλογα και με τις οδηγίες που θα δοθούν να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και θα αποφασιστεί κατά πόσο ο 44χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι.

Εάν ο 44χρονος διωχθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί για εκδίκαση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι από την αναπαράσταση που διενεργήθηκε από εμπειρογνώμονες της Τροχαίας Αρχηγείου και του Επαρχιακού Κλιμακίου Λεμεσού, ξεκαθαρίσαν ορισμένα ζητήματα που φαίνεται να συνέτειναν καθοριστικά ώστε να συμβεί η τροχαία σύγκρουση με τραγικά αποτελέσματα.

Κατά την αναπαράσταση, λήφθηκαν υπόψη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τελικές θέσεις των οχημάτων, το βάρος τους, οι καιρικές συνθήκες, ο φωτισμός και άλλοι παράγοντες.Αυτό που ξεκαθάρισε ήταν ότι ο οδηγός κινείτο με ταχύτητα πάνω από το όριο (είναι 50χλμ) και φαίνεται προκαταρκτικά να πλησιάζει τα 90χλμ. Ο οδηγός φαίνεται να πέρασε με κόκκινο, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, για τον υπολογισμό της ταχύτητας του διπλοκάμπινου, σημαίνοντα ρόλο είχε το βίντεο. Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», χρονομετρείται η ώρα που φαίνεται το όχημα μέχρι την ώρα της σύγκρουσης και βάσει επιστημονικών υπολογισμών εκτιμάται η ταχύτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *