Δρ. Καραγιάννης: Να αρχίσουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί

Σε επίπεδα άνω του 90% βρίσκεται η πληρότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 92 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 3 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Δεχόμαστε μια πίεση για τον λόγο ότι η διαχείριση είναι πολύ διαφορειτκή από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 
Ο κ. Χαριλάου εξέφρασε την ελπίδα ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της έξαρσης αυτής και θα υπάρξει επιπέδωση της καμπύλης, «ώστε να δούμε μείωση των περιστατικών». Με τους ειδικούς να ανησυχούν, όχι για τις αλυσίδες μετάδοσης μεταξύ των μαθητών, αλλά τη μετάδοση από τα μικρά παιδιά πρους τους ηλικιωμένους.

Δρ. Καραγιάννης: Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί
Πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, ανέφερε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Covid-19, Πέτρος Καραγιάννης.

Πέτρος Καραγιάννης – Μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης COVID-19
Τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα, από την άποψη ότι θα πάρει τα πάνω της και η γρίπη τις επόμενες ημέρες και, βεβαίω,ς δε θέλουμε να επιφορτιστεί περισσότερο το σύστημα Υγείας. Να μη φτάσουμε στο 100% και να αρχίσουμε να τρέχουμε πάλι να ελευθερώνουμε θαλάμους για covid νοσηλείες. 
Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για λήψη μέτρων καθώς, μέχρι στιγμής, η συμπτωματολογία δεν προκαλεί ανησυχία για τον γενικό πληθυσμό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *