Γενικός Εισαγγελέας: Δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν – Ζητά νομοθεσία για αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι δεν έχει αντιπαράθεση με κανέναν και ότι ο ίδιος ουδέποτε ξεκίνησε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Παράλληλα, κάλεσε τη Βουλή να θεσπίσει τη νομοθεσία για αυτονόμηση Νομικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, Υφυπουργών και Επιτρόπων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαββίδης χαιρέτισε την απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία απάλλαξε πλήρως, από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πως θα πορευθεί η αντιπαράθεση που υπάρχει με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ο ίδιος απάντησε πως δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει αντιπαράθεση με κανέναν, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ξεκίνησε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

«Νομίζω όσοι παρακολουθούν βλέπουν από πού ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις και πόσο η δική μας πλευρά προσπαθεί, όσο το δυνατόν, να αποφεύγει να απαντά», είπε.

Καλεί τη Βουλή να θεσπίσει τη νομοθεσία για αυτονόμηση ΝΥ

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε επίσης τη Βουλή να προχωρήσει το συντομότερο στη θέσπιση της νομοθεσίας για την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία θα κλείσει το κεφάλαιο της συμμόρφωσης της Κύπρου ως προς τη μοναδική σύσταση της GRECO που εκκρεμεί.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή έκθεση αξιολόγησης της GRECO, είπε πως «είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η μοναδική εκκρεμούσα σύσταση, η οποία υπήρχε και η οποία αφορούσε την αυτονόμηση των δημοσίων κατηγόρων, έχει ξεκαθαρίσει και έχει μετατραπεί από μη συμμόρφωση σε μερική συμμόρφωση».

Όπως είπε «η GRECO έλαβε υπόψη της το νομοσχέδιο, που υπάρχει για την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή, το οποίο χαιρετίζει η GRECO και με το οποίο θεωρεί ότι με ενδεχόμενες κάποιες μικρές βελτιώσεις, ραφιναρίσματα όπως τα λέει, θα μπορούσε να βελτιωθεί, να τύχει κάποιας βελτίωσης».

Όπως σημείωσε «με τη ψήφισή του θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση προς τη μοναδική σύσταση της GRECO, η οποία εκκρεμούσε», για να προσθέσει πως «είναι η τελευταία αξιολόγηση του συγκεκριμένου γύρου και τελειώνει με παράκληση προς όλες τις κυπριακές Αρχές να προχωρήσουν στη θέσπιση του νόμου αυτού που εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής».

Κάλεσε και ο ίδιος με τη σειρά του τη Βουλή «να προχωρήσει το συντομότερο στη θέσπιση αυτής της νομοθεσίας, η οποία θα κλείσει το κεφάλαιο αυτό της συμμόρφωσης με την GRECO».

ΚΥΠΕ / philenews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *