Δολοφονία Ayce: Ήθελε τα λεφτά της επικήρυξης ο Τ/κ στο βίντεο με τους υπόπτους

Σε τρεις συλλήψεις δύο Ε/κ και ενός 46χρονου Τ/κ, προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου σε σχέση με την απαγωγή των δύο υπόπτων για τη δολοφονία της 45χρονης Ayça Alav στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για τον 46χρονο Τουρκοκύπριο, που απεικονίζεται σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος και αναρτήθηκε σε τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρει δεμένους τους δύο 32χρονους σε οχήματα και να τους παραδίδει σε μέλη της ψευδοαστυνομίας. Συνελήφθησαν επίσης δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 37 και 47 ετών που φέρονται ως συνεργοί του 46χρονου Τουρκοκύπριου.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η αστυνομία αρχικά δεν είχε καμία εμπλοκή σε όλο αυτό το περιστατικό. Η αστυνομία, είπε ο κ. Ανδρέου, ενημερώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο. Στη βάση μαρτυριών και γεγονότων, προχωρήσαμε σε τρεις συλλήψεις και τα πρόσωπα αυτά οδηγήθηκαν χθες ενώπιον δικαστηρίου, όπου και εκδόθηκε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Εναντίον των προσώπων αυτών, που διακρίνονται στο βίντεο «της σύλληψης» των υπόπτων για τη δολοφονία της Ayce, η κυπριακή αστυνομία διερευνά σοβαρά αδικήματα, όπως απαγωγή, αρπαγή, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων.

Σε σχέση με τη δολοφονία στα κατεχόμενα, η κυπριακή αστυνομία, όπως είπε ο κ. Ανδρέου, ενημερώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας τεχνικών επιτροπών για το έγκλημα και συνεπώς ήταν εις γνώσιν της το ότι καταζητούνται δύο πρόσωπα, ως ύποπτοι για τη δολοφονία της 45χρονης.

Φαίνεται, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ότι οι δύο ύποπτοι αλλοδαποί είχαν επικοινωνήσει με τον 46χρονο T/κ ώστε να τους βοηθήσει να εξέλθουν της δημοκρατίας για να γλυτώσουν από την ποινική δίωξη. Ο 46χρονος όταν αντιλήφθηκε για ποιους πρόκειται, μάλλον προχώρησε μόνος του στην «σύλληψή» τους, προκειμένου να εισπράξει το ποσό με το οποίο τους είχε επικηρύξει στα κατεχόμενα ο σύζυγος του θύματος.

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με μαρτυρία που έχει ενώπιόν της η αστυνομία, φαίνεται ότι ο 46χρονος Τ/κ λειτουργούσε και ως διακινητής, ανέφερε ο Εκπρ. Τύπου της Αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε πως το εν λόγω πρόσωπο έχει ξανά απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της Δημοκρατίας για άλλα αδικήματα, όχι όμως τόσο σοβαρά.

Στο μεταξύ, οι ενδείξεις της αστυνομίας στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών για την υπόθεση, είναι ότι σε αυτήν πρέπει να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, πέραν των τριών συλληφθέντων, τα οποία γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *