Δικαιώθηκε από το Ανώτατο ασθενής που στράφηκε κατά γυναικολόγου-Την κορόιδευε πως της αφαίρεσε το διάφραγμα

Δικαίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο βρήκε ασθενής, που κατηγορούσε τον γυναικολόγο της, ότι την κορόιδευε, αναφορικά με την αφαίρεση του διαφράγματός της, η οποία ζητούσε επιστροφή χρημάτων που πλήρωσε στον εν λόγω ιατρό. Η απόφαση του Ανωτάτου ανέτρεψε την πρωτόδικη του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που είχε απορρίψει την αρχική αίτηση της γυναίκας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγόρου, Κρις Τριανταφυλλίδη, που χαρακτηρίζει την απόφαση ως καταπελτική, «όταν, μετά την υποτιθέμενη αφαίρεση του διαφράγματος τα προβλήματα τεκνοποίησης συνεχίζοντο και η γυναίκα επισκέφθηκε άλλο γυναικολόγο γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το διάφραγμα συνέχιζε να υπάρχει. παρά τις διαβεβαιώσεις του αρχικού γιατρού ότι το αφαίρεσε. Στο Δικαστήριο ακούστηκε και μαρτυρία από ειδικό ιατρό από το εξωτερικό, ο οποίος υποστήριξε ότι ιατρικά το διάφραγμα άπαξ και αφαιρεθεί δεν μπορεί να ξαναδημιουργηθεί».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Εφετείο ανατρέποντας τη πρωτόδικη απόφαση δικαίωσε τη γυναίκα, αποδίδοντας της τα χρήματα που κατέβαλε αφού ο γιατρός, παρά τις διαβεβαιώσεις του, δεν είχε αφαιρέσει το διάφραγμα.

«Δεν ήταν δηλαδή απλά διαπίστωση ύπαρξης ιατρικής αμέλειας, αλλά ψευδούς παράστασης από τον ιατρό ο οποίος παράστησε εις τη γυναίκα ότι της είχε αφαιρέσει το διάφραγμα ενώ στη πραγματικότητα δεν το είχε πράξει. Η συνέχεια πλέον φυσιολογικά θα πρέπει να λάβει χώρα στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο αφού το μέλος του στη πραγματικότητα κοροϊδεψε την ασθενή του η οποία επέμενε μέχρι τέλους, δια μέσω του Δικηγόρου της κου Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη και δικαιώθηκε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *