Ποια τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ για τον γιατρό που ξεγέλασε ασθενή

Απόφαση καταπέλτης από το Ανώτατο Δικαστήριο για γιατρό που ξεγέλασε ασθενή, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι προχώρησε σε αφαίρεσης διαφράγματος, κάτι ωστόσο που δεν έκανε ποτέ.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Γραμματέας ΠΙΣ/Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας ΠΙΣ, Μιχάλης Αναστασιάδης, είπε πως έχουν δοθεί ήδη οδηγίες όπως προχωρήσουν στην καταχώρηση της υπόθεσης και στην αυτεπάγγελτη εξέτασή της αρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας και στη συνέχεια παρουσίασής της ενώπιον του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος για λήψη αποφάσεων.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αναστασιάδης, εφόσον υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, θα ο ΠΙΣ θα έχει ενώπιόν του όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να διεξάγει αυτή την έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα αναδειχθούν από την έρευνα θα διαφανεί αν υπάρχει ιατρικό παράπτωμα όπως αυτό της παραπλάνησης ασθενούς, σημείωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε εξάλλου, ότι εφόσον διαπιστωθεί πειθαρχικό παράπτωμα, οι ίδιοι ως ΠΙΣ δεν έχουν την εξουσία επιβολής οποιασδήποτε ποινής, αφού μπορούν να εξετάσουν μια υπόθεση και να την παραπέμψουν περαιτέρω στο Ιατρικό Συμβούλιο. Το Ιατρικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που μπορεί να εξετάσει εν είδη δικαστηρίου και να επιβάλει ποινές, όπως από επιβολή προστίμου μέχρι και  αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης όλες αυτές οι διαδικασίες ήταν και εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *