Φυτιρής: “Άλλη μια χρονιά αδικίας για την επαρχία Αμμοχώστου”

Μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο διευθυντής της Μαρίνας Αγίας Νάπας και ανεξάρτητος υποψήφιος για την δημαρχία του Δήμου Δερύνειας – Παραλίμνιου, Κώστας Φυτιρής, κάνοντας λόγο για άλλη μια χρονια αδικίας για την ελεύθερη Αμμόχωστο όσον αφορά τα κονδύλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Φυτιρής έγραψε:

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ …

ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ:

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2024 – ΜΔΠ 24-26

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ : 670,000,000 euro

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ : 40,000,000 euro

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ : 90,000,000 euro

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: 25,000,000 euro

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜ/ΣΤΟΥ : 15,000,000 euro

Η κρατική κατανομή κονδυλίων είναι τραγικά αρνητική για την Επαρχία μας, παρόλο που συνεισφέρει το 40% του τουριστικού συναλλάγματος ! Εδώ και αρκετά χρόνια που παρακολουθώ τα στατιστικά στοιχεία για τα διατιθέμενα κρατικά κονδύλια, διαπιστώνεται πολύ εύκολα ότι από την δεκαετία του 1980 και μετά η Επαρχία Αμ/στου είναι η πλέον υποβαθμισμένη και με διατιθέμενα κρατικά κονδύλια πολύ λιγότερα σε σχέση με τις άλλες Επαρχίες. Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και σήμερα και με την βούλα της Βουλής, ακόμα και στον Προϋπολογισμό του 2024. Ο παραπάνω πίνακας είναι ενδεικτικός και αποδεικνύει την πλήρη έλλειψη ισονομίας και την άδικη κατανομή των κρατικών πόρων. Όσον αφορά στα Ευρωπαϊκά κονδύλια και σε αυτά η Επαρχία είναι πάλι απέξω αλλά αυτά πρέπει να διεκδικούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όλα αυτά δεν τα αναφέρω εγκυκλοπαιδικά αλλά για να τονίσω ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας με τεκμηρίωση, ευελιξία, συνέργειες και πολύ μεθοδική δουλειά για δικαίωση της Επαρχίας και είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου του νεοσύστατου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας!

«Ακόμα και αν το κράτος είναι άδικο τότε στοιχειώδης δικαιοσύνη είναι να κατανέμεται ισότιμα η αδικία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *