Ζητούν εξήγησεις και διερωτούνται οι πολίτες για το λάθος με τα…ληγμένα φάρμακα κατα του κορωνοιού

Μιχάλης Αντωνίου.

Θύελλα αντιδράσεων επικρατεί μετά την γνωτοποίηση ότι τα αντιικά φάρμακα που έφθασαν στην χώρα μας, είναι λήγμενα, ωστόσο μπορεί κάποιος να τα πάρει αφού θεωρούνται ασφαλή καθώς ο Ευρωπαίκός Οργανισμός φαρμάκων έδωσε παράταση στην ημερωμηνία λήξης της εν λόγω παρτίδας.

Σημείωνεται πως η παρτίδα του συγκεκριμένου φάρμακου, όπως εξήγησε το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του, αναγράφειται ως  ημερομηνία λήξης ο Δεκέμβριος του 2023. Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, έλαβε παράταση και ως νέα ημερωμηνία λήξης έχει καθοριστεί ο Φεβρουάριος του 2024, με το υπουργείο να επισημαίνει πως “ως εκ τούτου, τοο φάρμακο θεωρείται απόλυτα ασφαλή”.

“Ουψ γράψατε λάθος…”

Ωστόσο η θύελλα αντιδράσεων δεν λέει να κοπάσει, μετα την γνωστοποίηση του συμβάντος, με τους πολίτες να εκρύγνοντε για το συγκεκριμένο λάθος, διερωτόντας μάλιστα, ποιος παρήγγειλε την εν λόγω παρτίδα, με πολλούς να σπεύδουν να ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις, αφού αφήνονται ερωτηματικά για τον χρόνο παραγγελίας του συγκεκριμένου φαρμάκου, καθώς πίστεύουν πως όλο το παρασκήνιο παραγγελίας της συγκεκριμένης παρτίδας έγινε ετεροχρονισμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *