Τι απαντά ο Δρ Καραγιάννης εαν τα εμβόλια κατα του Covid μπορεί να ξυπνησουν αυτοάνοσα;

Την άποψη ότι τα εμβόλια σχετίζονται με αυτοάνοσα νοσήματα, σχολίασε ο δρ. Καραγιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο κορωνοϊός όντως πυροδοτεί μεν την εμφάνιση τους, ωστόσο δεν είναι αυτά που τα δημιουργούν.

“Αυτή η ιστορία με τα αυτοάνοσα διακινείται εδώ και πολύ καιρό. Είναι γεγονός ότι είχαν καταγραφεί κάποια ο αυτοάνοσα νοσήματα τα οποία πολλοί απέδωσαν εις τους εμβολιασμούς αυτών διαδόθηκε ευρέως, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να πιστεύει ότι γίνεται σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να τους αποτρέπει από τον εμβολιασμό. Πρόσφατες μελέτες όμως δείχνουν ότι και κάποιος που νόσησε μπορεί να αναπτύξει αυτοάνοσο νόσημα και μάλιστα σε μεγαλύτερη συχνότητα από ότι πιθανά από τους εμβολιασμούς. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι κάποιοι ανάπτυξαν αυτοάνοσα, αλλά ίσως να κοιμούνταν τα αυτοάνοσα και απλά οι εμβολιασμοί τα φέρνει στην επιφάνεια, δε σημαίνει ότι ήταν ο εμβολιασμός ο λόγος που ανέπτυξαν αυτοάνοσο”

Υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι χαρακτηριστικό μετά από μια οποιαδήποτε ιογενή λοίμωξη, πολλές φορές ένας ασθενής να αναπτύξει ένα αυτοάνοσο νόσημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *