Τι λέει ο Λετυμπιώτης για τις αντιδράσεις στον διορισμό προσώπων σε ημικρατικούς οργανισμούς

Σωρεία αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι διορισμοί στα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών με τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, να προχωρά σε μια νέα καταγγελία μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, 

Ανδρέας Πασιουρτίδης – Βουλευτής ΑΚΕΛ
Διορίστηκε και ανακοινώθηκε άνθρωπος σε Συμβούλιο, τον πήραν από την Κυβέρνηση και του έδωσαν συγχαρητήρια, έκανε και την ανάρτησή του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, ο εργοδότης του έκανε ανάρτηση και συγχάρηκε τον υπάλληλο και στο τέλος της ημέρας, αυτός που διορίστηκε ήταν ο ξάδερφός του, ως εξοφίκιο μέλος, διορισμένος κατόπιν εισήγησης της Δημόσιας Υπηρεσίας. Και τον πήρε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και του απολογήθηκε.

Σε παρέμβασή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε την καταγγελία του κ. Πασιουρτίδη. 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Υπήρξε μια εσφαλμένη κατανόηση από το ίδιο άτομο, ότι ήταν ο ίδιος που επιλέχθηκε, ενώ δεν είχε κάνει αίτηση στο συγκεκριμένο Οργανισμό. Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί με το άλλο άτομο, για να υπάρξει αυτή η παρανόηση.

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»
Απαντώντας στις επικρίσεις ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια διαδικασία ανοιχτή σε όλους και προς τη σωστή κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι μετά τον διορισμό 115 ατόμων δε γίνεται να απορρίπτεται μια διαδικασία. 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Πώς γινόταν μέχρι πρόσφατα η σύσταση, οι διορισμοί στους Ημικρατικούς οργανισμούς; Θα πρέπει να μας πουν για ποιο λόγο θεωρείται εκείνη η διαδικασία καλύτερη από τη διαδικασία η οποία έχει ακολουθηθεί.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο από τους διορισμούς στους οποίους προχώρησε, ακολούθησε σε ποσοστό 95% τις εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου. 

Ερωτηθείς σχετικά με την παύση μέλους του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης απάντησε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες. 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Στη διαδικασία που υπάρχουν αυτοί οι διορισμοί, το να ανασκοπούμε τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν μέρος της διαδικασίας. Μόλις εντοπίστηκαν αυτές οι τοποθετήσεις, αυτές οι απόψεις, αυτές οι αναρτήσεις, τα απαράδεκτα τα οποία κοινοποιούνταν, τότε η πρόθεση έχει κοινοποιηθεί. 

Ο ίδιος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον οποίον «κανείς δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί στη βάση και μόνο της κομματικής του ταυτότητας και της σχέσης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *