Έκοψαν καλώδιο ενώ τοποθετούσαν φωτοβολταϊκά βυθίζοντας στο χάος το ΓΝ Λευκωσίας

Σε αποκοπή καλωδίου από τις εργασίες που γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας οφειλόταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση που βύθισε σε χάος το δημόσιο νοσηλευτήριο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπος Χαριλάου, η διακοπή οφειλόταν σε αποκοπή καλωδίου στο εργοτάξιο για τα φωτοβολταϊκά, στην προσπάθειά τους να ανοίξουν ένα λάκκο για τις ανάγκες εγκατάστασεις των φωτοβολταϊκών.

Ως αποτέλεσμα, επηρέαστηκε η βόρεια πτέρυγα του νοσοκομείου, στην οποία λειτουργούν κρίσιμες μονάδες.

«Το σύστημα έχει λειτουργήσει όπως είναι προγραμματισμένο», αναφέρει ο κ. Χαριλάου, σημειώνοντας ότι οι γεννήτριες λειτούργησαν. Ερωτηθείς αν έμειναν τμήματα του νοσοκομείου για κάποια ώρα χωρίς ρεύμα και αποκλείστηκαν άτομα σε ανελκυστήρα, λέει ότι ο ανελκυστήρας δεν ανοίγει με την ενεργοποίηση των γεννητριών. Όσον αφορά όμως τα χειρουργεία, συνέχισαν και αναβλήθηκαν τα επόμενα για προληπτικούς λόγους. 

«Μια φορά την εβδομάδα, βάσει του σχεδίου που υπάρχει, ξεκινούν οι γεννήτριες για να είμαστε σίγουροι ότι είναι σε καλή λειτουργήσιμη κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Χαριλάου.

Κληθείς να απαντήσει αν υπήρχε ή όχι διακοπή στην ηλεκτροδότηση, είπε ότι ήταν για μια ώρα.

Σημείωσε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία που διεξάγει τις εργασίες αποκατάσταση της βλάβης, ενώ επισημάνθηκε ότι πρέπει να τηρούν αυστηρώς τα σχέδια που τους έχουν δοθεί ώστε να μην έχουμε το ίδιο φαινόμενο.

Το άτομο που απέκοψε το καλώδιο, πιθανόν να κινδύνευσε και το ίδιο, σχολιάζει ο κ. Χαριλάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *